Trimite referat

Stiati ca ...

Cel mai batran arbore din lume e considerat un baobab, care creste in Africa rasariteana. Are 5000 de ani.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Vechimea sistemului planetar al Soarelui

Materie: Astronomie
Accesari: 5.071
Download-uri: 527
Nota: 5.18 (3196 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Vechimea sistemului planetar al Soarelui
Publicitate:

Trimis de Ioan Micu
din 28 Ianuarie 2008

Vechimea sistemului planetar al Soarelui

A.Conventii

Pentru a putea ridica valul patimas aruncat peste cunoastere de curentele filozofice ale vremurilor si pentru a putea patrunde in paralelismele dintre Creatie, concept adoptat de filozofia Idealista cu restrangere mai mult dogmatica in zilele noastre si Evolutie, concept adoptat de Filozofia Materialista cu extindere mai mult stiintifica astazi, ambele concepte descriind in fond aceleasi evenimente petrecute pe Terra, avem nevoie de adaptarea unui limbaj conven(ional necesar echivalarii evenimentelor prezentate din punct de vedere dogmatic cu aceleasi evenimente prezentate din punct de vedere stiintific, limbaj care sa ofere o corespondenta ad-hoc intre termenii biblici si termenii fizici, limbaj care sa ofere "cheile" de descifrare (i intelegere fara polemica, a informa(iilor cuprinse in textul biblic simplu sau cu trimiteri pe de o parte si informatiile cuprinse in textele stiintelor exacte pe de alta parte cu referire la aceleasi informatii.

Echivalente:
1) Cuvinte
EL si CUVINTUL din dogma vor avea echivalentul de ENTROPIE UNIVERSALA in sistemul fizic
TU si DUMNEZEU din dogma, vor avea echivalentul de CAMP UNIVERSAL in sistemul fizic
SPIRIT sau DUH din dogma devine FOR(A in sistemul fizic

2) Expresii.
"DUMNEZEU A ZIS: "Sa..." din dogma, devine in sistemul fizic "evolu(ia sistemului X de la starea A la starea B",
"DUMNEZEU A FACUT", din dogma, devine in sistemul fizic echivalentul unor acumulari cantitative
"DUMNEZEU A NUMIT", din dogma semnifica in sistemul fizic sfir(itul unei evolu(ii
"DUMNEZEU A VAZUT", din dogma, confirma in sistemul fizic un salt calitativ

Creatia imparte timpul Pamintului in sapte intervale de timp denumite dogmatic "zile" corespunzazoare in Evolutie unor lungi perioade de framantari geologice numite ere geologice, ultima "zi" a acestui timp apartine istoriei Omului. Pentru simplificarea convertirii informatiei vechi cuprinse in textului biblic in informatii stiintifice noi, voi reda intai textul biblic - Creatie, interpretarea textului biblic prin similitudine cu termeni cunoscuti ai stiintelor actuale si apoi incadrarea evenimentelor asrfel interpretate in timpul geologic - Evolutie.

3) Sisteme de referinta neconventionale
In sistemele neconventionale de referinta pe care vi le propuneme sau in scarile ipotetice de raportare, parametrii dimensionali ai modelelor materiale oscilieaza intre anumite limite specifice.

a. Sistemul de referinta fundamental sau Scara Fundamentala (SF)

Este scara care caracterizeaza natura ondulatorie si starea de camp a materiei, evenimentele din aceasta scara stau la baza organizarii realitatii in modele fundamentale ondulatorii.

Campurile din aceasta scara sint definite de functii de serii cotangentiale si au lungimi de unda ca marime de sub un (ngstrong, mai mici decit raza atomului de hidrogen.

Frecventelor de ordinul de marime N.1020 Hz, le vom da numele de frecvente de modele fundamentale, sau frecvente fundamentale.Similar, lungimile de unda corespunzatoare acestor frecvente le vom numi unde fundamentale. Frecventele modelelor fundamentale reprezinta "scheletul electromagnetic" al modelelor reale din celelalte scari, forma nepipaibila a unui spatiu cu cel putin 5 dimensiuni, al unui fagure universal cu "gauri" de ordinul de marime a sub un (nstrong, care se umplu dupa anumite legi cu corpusculi si constituanti elementari ai materiei.

Temperatura specifica acestei scari oscilieaza in jurul valori de zero grade absolut, adica de -273,15oC. Ca o caracteristica de baza a Scarii Fundamentale este Inteligenta Materiei. Nu avem cum sa operam cu aceste campuri, dar este bine sa cunoastem ca ele exista si formeaza scheletul electromagnetic al tuturor realitatilor din Galaxia Noastra.

b. Sistemul de refirinta a microcosmosului sau Scara infinitilor mici (Sim).

Admitem ca aceasta scara cuprinde dimensiunile informationale referitoare la structura corpusculara si elementara a materiei, regasita sub o anumita forma de organizare. Admitem ca in Sim evenimentele care au loc respecta anumite legi specifice structurii intime a materiei, legi de legatura intre constituanti elementari organizati dupa modele specifice si anumite forme cantitative sub care sint reunite aceste modele; campurile proprii sint definite de frecvente de ordinul Terahertzilor, iar lungimele de unda ale acestor campuri sant de ordinul micronilor.

Temperaturile specifice acestei scari inregistreaza diferente mari, aproximativ intre -272.1oC, punctul de topire al Heliului si +3500oC, temperatura de topire a diamantului. Functiile specifice acestor cimpuri sint functii de serii cosinusoidale. Ca o caracteristica de baza a acestei scari este Materia. In aceasta scara putem interveni dar nu putem inca stapinii modele in interiorul carora vitezele de compunere sau de descompunere specifice depasesc anumite valori.

c. Sistemu...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Vechimea sistemului planetar al Soarelui
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate