Trimite referat

Stiati ca ...

Fiecare tona de hartie reciclata poate salva aproximativ 31.780 de litri de apa.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Utilizarea enizimelor in industria produselor lactate

Materie: Biologie
Accesari: 4.592
Download-uri: 471
Nota: 5.70 (1536 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Utilizarea enizimelor in industria produselor lactate
Publicitate:

Trimis de Alex
din 20 Ianuarie 2011

Industria laptelui utilizeaza o cantitate importanta de enzime in producerea de branzeturi,iar bacteriile lactice sub forma de cultura starter stau la baza obtinerii produselor lactate fermentate ,inclusiv a branzeturilor.La acestea se pot utiliza de asemenea culturi de bacterii propionice si alte bacterii precum si drojdii si mucegaiuri.
Laptele de la animalele domestice si produsele formate din acesta au fost componente ale dietei omului aproximativ 10 000 de ani.
Unele produse lactate sunt consumate in majoritatea sau in toate regiunile lumii de exemplu : Europa ,America de Nord si America de Sud si sunt importante in dieta .
Productia totala de lapte este de aproximativ 530x106 de tone pe an din care 85% provine de la bovine,ovine, caprine,si bivoli de apa.Laptele este o marfa foarte perisabila si de aceea nu a existat niciun stimulent mai puternic care sa faca produsele din acesta mai stabile.
Clasic laptele a fost conservat prin fermentare ,de obicei cu aditie de sare (branzeturi,lapte fermentat,unt).Mai nou conservarea include metode de uscare ,de pasteurizare/sterilizare si inghetul.Unele caracteristici ale laptelui de asemena sunt ca se face extrem de ascultator la modificarea de enzime si laptele este un lichid care faciliteaza aditia enzimelor.Branza de productie este cel mai probabil ,cea mai veche si este in continuare cea mai mare aplicatie a enzimelor exogene in prelucrarea produselor alimentare....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate