Trimite referat

Stiati ca ...

Povestile despre alimentatia ciudata a strutului sunt adevarate. In salbaticie strutul mananca plante, seminte, fructe, reptile, mici mamifere; el consuma aproape orice poate inghiti, inclusiv ceea ce nu este comestibil. Puii mananca aproape orice vad.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Unde si oscilatii electromagnetice

Materie: Fizica
Accesari: 13.535
Download-uri: 11.507
Nota: 4.96 (1181 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Unde si oscilatii electromagnetice
Publicitate:

Trimis de aurel
din 27 Martie 2006

1.Curentul alternativ sinusoidal

Utilizarea energiei electrice necesita transportul acesteia de la generator pana la consumatori prin linii electrice.

Lungimea liniei este impusa de distanta dintre generator si consumator, iar ridicarea randamentului liniei face necesar transportul energiei electrice sub o intensitate cat mai mica si o tensiune cat mai mare.

Daca linia de transport se conecteaza la generator prin intermediul transformatoarelor ridicatoare de tensiune, iar alimentarea consumatorilor se face prin intermediul transformatoarelor coboratoare de tensiune, imbunatatirea randamentului este realizabila.

Curentul alternativ prezinta o serie de avantaje, cum ar fi producerea, transportul si alimentarea consumatorilor de mare putere.

Considerand un cadru multiplicator ce se poate roti uniform in jurul axei sale longitudinale, situata perpendicular pe vectorul B al unui camp magnetic uniform, putem defini t.e.m, datorita fenomenului de inductie electromagnetica:
;
;

De asemenea, putem obtine expresia valorii instantanee a curentului:
;
, unde Im este amplitudinea intensitatii curentului indus;
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate