Trimite referat

Stiati ca ...

"Tuna", fructul cactusului Opuntia ficus-indica, inseamna "para tepoasa".

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Turismul clasic, cultural si balnear in Mangalia

Materie: Marketing
Accesari: 5.950
Download-uri: 1.196
Nota: 5.18 (2267 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Turismul clasic, cultural si balnear in Mangalia
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 27 Iunie 2008

Cuprins

1. Capitolul 1 – Localizare si caracterizare
> Scurt istoric
> Caracteristici geografice
> Structura populatiei
> Nivelul de dezvoltare economico sociala
> Nivelul de dezvoltare sociala

2. Capitolul 2 – Perspectivele unui oras European – Mangalia
> Prezentare generala
> Turism clasic
> Turism cultural
> Turism balnear
> Turism de afaceri

3. Capitolul 3 – Obiective turistice ale zonei Mangalia
4. Capitolul 4 – Analiza echipamentelor existente si a ofertei de servicii
5. Capitolul 5 – Analiza circulatiei turistice in judetul Constanta
6. Capitolul 6 - Harta Mangaliei

Capitolul 1 – Localizare si caracterizare


> Scurt istoric
  Situata in sud-estul Dobrogei pe ruinele vestitei cetati Callatis, Mangalia incearca dupa 2500 de ani sa redevina un important pol economic si cultural, pe coasta de vest a Marii Negre. Descoperirile arheologice atesta ca aceasta zona a fost locuita inca din preistorie,marturie stand prezenta culturii materiale eneolitice, Gumelnita. Istoria acestor meleaguri a fost puternic influentata de amplul proces al marii colonizari grecesti din secolele VIII – VI i.Hr., cu efecte directe si in secolele urmatoare. Dupa intemeierea coloniilor Histria si Tomis de catre colonistii din Milet, la 44 km spre sud, colonistii din Heracleea Pontica, la randu-i colonie a cetatii grecesti Megara, au intemeiat la porunca unui oracol, cetatea Callatis. Dovezile arheologice indreptatesc plasarea intemeierii cetatii Callatis in sec.IV i.Hr., in timpul domniei regelui macedonean Amyntos III. Incepand din secolul al XI-lea, cetatea este cunoscuta sub numele de “Pangalia” si era alaturi de Constanta si Varna, unul din cele mai importante porturi din Dobrogea. Dezvoltarea economica a Mangaliei in epoca moderna si contemporana s-a facut treptat si sinuos cu urcusuri si coborasuri. Cei peste 2.500 de ani de istorie demonstreaza binecuvantarea acestui loc, lacas de toleranta pentru civilizatiile si etniile care l-au populat de-a lungul timpului.
> Caracteristici geografice
Municipiul Mangalia, este situat la limita de sud – est a tarii, la aproximativ 45 km sud de Municipiul Constanta si la aproximativ 11 km nord de punctul de frontiera Vama Veche cu Bulgaria. Asezarea geografica: 43,49’ latitudine nordica; 28,35’ longitudine estica. Teritoriul administrativ al Municipiului Mangalia: 6200 ha. Facilitatile de transport: portul comercial, drumul national DN39, gara Mangalia – punct terminus al retelei de cai ferate din partea de sud-est a Romaniei, aeroportul Mihail Kogalniceanu la mai putin de 70 km – fac zona deosebit de atractiva, asigurand legaturi rapide cu toate punctele principale de pe glob. Asezarea privilegiata – pe aceeasi latitudine cu Monaco, San Remo si Nisa - a permis realizarea unei salbe de statiuni cu caracter estival, cu nume de fete sau de zei mitilogici: Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn. Clima este temperata cu influente mediteraneeane, marine, ceea ce face ca primavara sa soseasca mai devreme, iar toamna sa intarzie aici mai mult.
>
Localitati vecine
Limanu/2 Mai (E87 - 9.00 km)
Saturn (E87 - 5.00 km)
Climatul maritim

De litoral, caracteristic acestei zone a Marii Negre , prezinta o stabilitate termica a atmosferei assures ta de prezenta marii. Temperatura medie in lunile iunie -august  depaseste  25? C. Precipitatiile sunt reduse , sub 400mm/an . Durata de stralucire a soarelui atinge ,summer , 10-12 H/day. Nebulozitatea este redusa . Vanturile dominante bat din directia N-E iar brizele de mare si de uscat racoresc vara aerul . Apa marii has o mineralizare de 15,5 g/l , in timpul verii atinge o temperatura de 25-26? C. Bioclimatul marin este bogat in aerosoli salini si in radiatie solarawith efect excitant asupra organismului. Indicatii terapeutice: hipotiroidism, limfatism , anemii secundare , rahitism, decalcifieri, unele afectiuni reumatismale. Pa malul marii sunt conditii ideale pentru: aerohelioterapie si talasoterapie.
Relief, Flora, Fauna :

Relieful Litoralului Romanesc este determinat de interactiunea morfologica a Podisului Dobrogeiwith  Marea Neagra . De a lungul coastei marine trecerea intre podis si plataforma marina se face lin , pe o panta usoara cu numeroase plaje , cu acces facil in apa pe distante remarcabile . Aceasta , cat si faptul ca Marea Negra este lipsita de curenti litorali ,plante sau pesti periculosi o fac ideala pentru bai in mare si sporturi nautice. Mareea este nesemnificativa (10-20cm ) factor care se aduga atuurilor litoralului nostru in comparatiewith alte celebre places din lume.

Marea Negra nu se poate spune ca este foarte bogata in fauna piscicola dar pescarii amtori pot gasi satisfactie la diferitele specii ca chefalul , stavridul , labanul , rechin si la cunoscutul guvide (existent numai in Marea Neagra ) In Marea Neagra exista o specie de rechin (caineel de mare ) care est inofensiv pentru oanmeni si nu se apropie niciodat de tarm ,dar care este o delicate...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Turismul clasic, cultural si balnear in Mangalia
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate