Trimite referat

Stiati ca ...

In 1513 Iasi-ul a fost incendiat pentru prima oara iar vina au avut-o tatarii. Iasi-ul a mai fost tinta incendiilor in 1538 si in 1686.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Tulburarile de invatare. Tulburarile de conduita. Opozitionismul provocator

Materie: Psihologie
Accesari: 6.682
Download-uri: 2.017
Nota: 5.28 (1325 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Tulburarile de invatare. Tulburarile de conduita. Opozitionismul provocator
Publicitate:

Trimis de carmen
din 20 Ianuarie 2011

Tulburarea de invatare reprezinta o afectiune neurologica ce interfereaza cu capacitatea unei persoane de a ingloba si prelucra informatii.

Aceasta sectiune despre tulburarile de invatare cuprinde dislexia (tulburarea de citit), discalculia (tulburarea de calcul) , disgrafia (tulburarea expresiei grafice), si tulburarea de invatare fara alta specificatie.

Tulburarile de invatare sunt diagnosticate atunci cand performanta individului la testele standardizate administrate individual referitoare la citit, calcul aritmetic sau expresie grafica este sub ceea ce este expectat la etatea, scolarizarea si nivelul de inteligenta al insului. Problemele de invatare se suprapun cu performanta scolara sau cu activitatile zilnice care necesita aptitudini lexice, de calcul aritmetic sau grafice.
Demoralizarea, stima de sine scazuta si deficitele in aptitudinile sociale pot fi asociate cu tulburarile de invatare. Proportia de abandon scolar printre copiii sau adolescenti cu tulburari de invatare se cifreaza la aproape 40% (sau de aproximativ 1,5 ori media). Adultii cu tulburari de invatare pot avea dificultati semnificative in serviciu sau in adaptarea sociala. Exista probe ca intarzierile in dezvoltarea limbajului pot aparea in asociere cu tulburarile de invatare (in special dislexia), insa aceste intarzieri pot sa nu fie suficient de severe pentru a justifica un diagnostic separat de tulburarea de comunicare....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate