Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Tornada

Materie: Geografie
Accesari: 5.991
Download-uri: 3.141
Nota: 5.48 (887 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Tornada
Publicitate:

Trimis de gabor radu
din 15 Ianuarie 2007

Ce este tornada?

Conform dictionarului, tornada este un vartej cu vanturi puternice, compus din ploaie si praf, care se rasuceste in spirala , fiind frecvent, de obicei, la sfarsitul primaverii si inceputul verii.

Intr-o definitie mai scurta, tornada poate fi considerata ca fiind un vartej extrem de puternic care se roteste cu viteza foarte mare , in jurul unui centru de joasa presiune.

Este o perturbatie atmosferica violenta, de dimensiuni reduse , cu caracter turbionar, care se manifesta pe suprafete continentale , intre 20 si 60 de grade latitudine nordica si sudica.

Mai precis, aceasta afecteaza vaste suprafete din marile campii ale Statelor Unite ale Americii, sudul Americii de Sud, Australia, sudul Africii si estul Asiei.In Europa, asemenea fenomene iau nastere foarte rar si nu au forta pe care o manifesta in celelalte zone.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK