Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Thales

Materie: Filozofie
Accesari: 7.427
Download-uri: 3.308
Nota: 5.10 (1301 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Thales
Publicitate:

Trimis de aurel
din 27 Martie 2006

Thales este unul dintre cei mai importanti filosofi preparmenidieni. Natiunea care ii leaga pe milesieni este aceea de arclie.

Arclie este un concept introdus de Aristotel si denota substanta originara si suprema, principiul universului, a carui natura furnizeaza o explicatie a universului existent in intregul sau si a originii acestuia.

Se stie foarte putin despre principiul filosof si om de stiinta. Notiunea fundamentala pe care el incearca sa o explice este energia universului.

Un raspuns la aceasta problema este Culasoismul : o viziune in care toate lucrurile din univers sunt mai mult sau mai putin animate. Viata care patrunde totul este o problema foarte larga.

Thales a observat ca magnetii sunt capabili de a fi miscati si de a misca anumite alte obiecte. In cazul lui Thales, arclie-ul era apa, caruia i se parea ca se misca de la sine.

Faptul ca apa a putut fi socotita arclie nu surprinde prea mult, de fapt putem sa ne gandim imediat la proprietatile de a sustine viata si la faptul ca, o data uscate, lucrurile mor.

Aceasta furnizeaza o explicatie a cosmosului care ne scuteste de interventia divina ad-hoc; acest fapt marcheaza un pas important catre stiinta rationala.

Thales credea ca lumea ca intreg este patrunsa de o forta vitala divina, care da seama de schimbarea si varietatea lumii.
Thales sustinea, de asemenea, ca pamantul pluteste pe o masa de apa.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK