Trimite referat

Stiati ca ...

Atlantida este simbolul paradisului pierdut si al epocii de aur. Atlantida este numele unei insule legendare mentionate pentru prima oara in doua dialoguri ale lui Platon, Timaios si Critias.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Termodinamik

Materie: Fizica
Accesari: 3.396
Download-uri: 721
Nota: 5.19 (943 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Termodinamik
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 16 Octombrie 2007

Notiunea de masa, definita la mecanica, exprima proprietatile inertiale macroscopice ale unui sistem. Pentru evidentierea structurii discrete a substantei definim alte marimi, referitoare la particule elmentare costituente ale unui sistem, la cantitatea si numarul acestora. Orice corp este constituit din atomi asociati in molecule.

Molul este unitatea fundamentala pentru exprimarea cantitatii de substanta dintr-un sistem fizic. Un mol este definit ca fiind cantitatea de substanta a carei masa, exprimata in grame, a uni sistem continand atatea particule constituente cati atomi exista in 12 grame de carbon 12 ( ).

Marimi molare, cantitatea de substanta - notiuni, definitie pentru un sistem fizic constituit din molecule.Un sistem fizic constituit din molecule este caracterizat de marimile prezentate mai jos.

- Masa molara, notata , este masa unui mol dintr-o substanta constituita din molecule, exprimata in grame, care este numeric egala cu masa moleculara relativa a moleculelor constituente si depinde exclusiv de natura substantei: ; 1kmol'103mol.

- Numarul lui Avogadro, notat NA, reprezinta numarul de molecule dintr-un mol de substanta: .

- Volumul molar V reprezinta volumul ocupat de un mol de substanta. In aceleati conditii de presiune si temperatura, toate gezele ocupa acelasi volum molar. In conditii normale de presiune si temperatura (p0'1,013 105N/m2 si ?0=0oC), toate gazele ocupa volumul molar 22,41 .

- Cantitatea de substanta
Cantitatea de substanta a unui sistem, notata ?, exprima nr de moli continuti de aceasta. Substanta este caracterizata de masa molara si volumul molar V, iar sistemul contine N particule elementare (molecule, atomi, ioni, nuclee), ocupand un volum V si avand o masa totala m. .

Sistem termodinamic.Definirea sistemului termodinamic se face in viziunea microscopica asupra substantei, tinand cont de structura discreta a acesteia.

Prin sistem termodinamic se intelege un sistem fizic delimitat de mediul exterior printr-o suprafata reala sau imaginara, relizat din unul sau mai multe corpuri macroscopice, continand o cantitate finita de substanta, care este alcatuita dintr-un numar mare de particule elementare constituente(molecule, atomi, electroni liberi, etc.)

Constitue sisteme termodinamice:orice forma geometrica solida, orice lichid aflat intr-un vas, orice gaz aflat intr-o incinta, orice amestec solid, lichid, gazos sau mixt, organismele biologice etc.

Sistemele termodinamice pot fi:
-Izolate, daca sitemul nu schimba nici energie si nici substanta cu mediul exterior;
- Inchise, daca sitemul schimba doar energie, nu si substanta cu mediul exterior;
- Deschise, daca sitemul schimba si energie, si substanta cu mediul exterior
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Termodinamik
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate