Trimite referat

Stiati ca ...

Oamenii inteligenti au in par mai mult zinc si cupru, decat ceilalti oameni.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Termeni Astrologiei(ce este Astrologia)

Materie: Astronomie
Accesari: 7.420
Download-uri: 996
Nota: 5.96 (2623 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Termeni Astrologiei(ce este Astrologia)
Publicitate:

Trimis de corny_rock
din 04 August 2009

Astrologia (din greaca: άστρον astron: stea, si λόγος logos: stiinta, teorie, studiu) inglobeaza un ansamblu de cunostinte, traditii si credinte, structurate, din punct de vedere geografic, in sisteme care acorda importanta si semnificatie raporturilor ce se nasc din pozitiile relative ale corpurilor ceresti si a altor detalii legate de acestea (semne zodiacale, case). Se presupune ca aceste raporturi astrale ar cuprinde semnificatii utile pentru interpretarea si prefigurarea evolutiilor evenimentelor terestre - trecute, prezente si viitoare -, pentru cunoasterea personalitatii si destinului omului. Prognoza evolutiei entitatilor (toate cele ce au un inceput si un sfarsit) si a evenimentelor terestre este domeniul de predilectie al asValoarea acestui ansamblu de cunostinte este puternic contestata in lumea stiintifica contemporana care considera astrologia drept o pseudostiintatrologiei. Nu poate fi contestat insa faptul ca, de-a lungul istoriei, toate marile culturi ale lumii au produs propriile sisteme astrologice.Avand in vedere arealurile geografice diferite in care aceste cunostinte s-au dezvoltat (din America de Sud precolumbiana pana in Extremul Orient), locatii ce, la prima vedere, nu ar fi putut permite un "transfer" cultural, similaritatea principiilor acestor sisteme astrologice este dificil de explicat. La fel greu de explicat este si vechimea acestor sisteme care, in toate marile culturi antice, depaseste 6000 de ani, iar aparitia lor are loc intr-o perioada total lipsita de mijloace tehnice: atunci cand singurul "instrument" de observatie era ochiul, iar mijloacele de masurare si computatie moderne (ordinatoarele) lipseau. Un fapt este cert - cunostintele astrologice si interesul pentru aceasta "arta" au precedat si au stat la baza cunostintelor astronomice asa cum alchimia a precedat si a stat la baza aparitiei chimiei, iar separatia intre astrologie si astronomie s-a produs tarziu - in timpul Renasterii. In acelasi timp astrologia a contribuit la aparitia si dezvoltarea stiintelor matematice, la adoptarea cifrelor arabe (impropriu numite asa deoarece acest sistem de simboluri si numeratie isi originea in India), etc....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Termeni Astrologiei(ce este Astrologia)
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate