Trimite referat

Stiati ca ...

In anii 1990 in medie se castiga de 5 ori mai mult pe vanzarea casetei video decat pe bilete pentru cinema.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Terapiile energetice

Materie: Medicina
Accesari: 2.526
Download-uri: 265
Nota: 5.39 (778 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Terapiile energetice
Publicitate:

Trimis de mihailescu laura-gabriela
din 20 Mai 2005

Terapiile energetice de la Tao la fizica cuantica
Cu ajutorul Energiei Vietii

Medicamentele si alimentele au o actiune chimica determinanta asupra singelui si a tesuturilor. Intrucit mincam alimente, de ce sa negam ca medicamentele si alte materii destinate corpului n-au efect asupra lui incit sa regaseasca toata puterea sa interioara de vindecare?

Aceste materii sint necesare atita timp cit predomina in om consistenta materiala. Au totusi limitele lor, caci ele sint aplicate din exterior. Cele mai bune metode de vindecare sint acelea care au ajutorul Energiei Vietii. Astfel, singura reusita a cercetarii medicale este identificata in domeniul urgentelor chirurgicale.

Unele boli grave nu pot fi pevenite.Esecul cercetarii medicale oficiale este flagrant, mai putin in chirugie, unde performantele sint realizate. Nu se cunoaste insa prevenirea bolilor grave, asemenea sclerozei in placi, bolii Parkinson, Alzheimer, diabetului, cancerului, poliartritei, SLA, trisomiei 21, autismului etc. In momentul de fata, toate bolile grave sau cronice nu pot fi vindecate.

Singura reusita a cercetarii medicale este identificata in domeniul urgentelor chirurgicale, in ameliorarea bolilor grave si cronice. Ar trebuie sa se inteleaga cum functioneaza fiinta umana si care este adevarata sa natura. Intr-adevar, filozofi, artisti, matematicieni, fizicieni etc. ar trebui sa se alature echipelor de cercetare medicala.

Citeva descoperiri energetice
In acest articol as dori sa abordez citeva descoperiri energetice, unele foarte vechi, altele mult mai recente, dar care au in comun actiunea lor asupra aspectului energetic al corpului.

Chinezii au descoperit traiectoriile meridianelor acum 5.000 de ani, iar noi abia am inceput sa acordam putina credibilitate terapiilor energetice. Totusi, nu este nimic magic in aceste descoperiri care tin cont de un aspect esential al vietii. Voi vorbi aici despre acupunctura si homeopatie (obisnuita si fractala).

Este fascinant sa descoperi cum Occidentul si Orientul au facut noi descoperiri in privinta remediilor si a vindecarilor. Despre medicina chineza se spune ca a inceput sa fie practicata acum mai bine de 5.000 de ani, de catre calugarii taoisti, care au fost cu siguranta foarte inspirati.

Acestia pur si simplu au delimitat cu o mare precizie acele tariectorii meridiane (este vorba de canalele prin care circula in corpul nostru energia), cit si delimitarea punctelor de acupunctura.

Astazi poate fi confirmata aceasta cartografie energetica a corpului uman. Anticii stiau ca trupul nu este decit materie
Anticii stiau ca trupul nu este decit materie si ca Energia este marele principiu al vietii.

Acupunctura este o medicina care actioneaza asupra energiei din corp. Scopul ei este acela de a restabili circulatia energiei in corp, astfel incit fiecare celula sa fie alimentata corect pentru a-i permite sa savirseasca munca pentru care a fost conceputa.

Nu este vorba despre negarea simptomelor, ci de a merge la sursa problemelor, de a ajuta corpul sa se vindece. Acupunctura nu este decit una din cele cinci ramuri ale medicinei chinezesti, si, ca toate celelalte aspecte ale vietii si culturii chinezesti ale acestei epoci, ea este dominata de marile principii Tao, yin si yang.

Trupul nu este un ansamblu de piese detasate
Medicii Orientului au inteles de asemenea ca trupul nu este un ansamblu de piese detasate, ca fiecare organ al trupului nostru se afla in strinsa legatura cu celelalte organe.

Acupunctura se bazeaza pe marile principii (yin si yang, cele cinci elemente, frigul, caldura, umiditatea, seceta, vidul, excesul...), incercindu-se astfel restabilirea echilibrului in corp, avind in vedere toate legaturile care unesc diferitele organe.

Emotiile sint considerate drept energii, si fiecarui organ important ii este atribuita o emotie.

Energia este abordata in diferite modalitati

Acupunctura
In acupunctura se folosesc ace foarte subtiri pentru a stimula sau debloca energia care circula prin aceste traiectorii energetice. Diagnosticul are in vedere originea problemei, a mediului social si a emotiilor. Cel care face acupunctura, pe linga intrebarile pe care le pune, ia de asemenea pulsul (prin care controleaza energiile tuturor organelor din corp), ca si observarea pacientului (a ochilor, a limbii, paloarea).

Chinezii considera ca boala incepe cu mult inainte de aparitia simptomelor
Chinezii considera ca boala incepe cu mult inainte de aparitia simptomelor, de aceea ei sint preventivi. Prin puls ei pot descoperi dezechilibrele si remediile inainte ca simptomele sa se manifeste. Aceasta prevenire este insotita de sfaturi dietetice si implica, bineinteles, o riguroasa igiena a vietii. Acest lucru necesita asumarea unei responsabilitati din partea pacientului pentru a-si mentine sanatatea.

Acupunctura nu mai e chiar utila in boli cronice si degenerative
Acupunctura are insa si limite. Actiunea sa se diminueaza mult cind simptomele s...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Terapiile energetice
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate