Trimite referat

Stiati ca ...

Camilele au trei pleoape menite sa le protejeze de nisip.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Teoria modelarii vietii

Materie: Filozofie
Accesari: 4.142
Download-uri: 336
Nota: 5.55 (2020 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Teoria modelarii vietii
Publicitate:

Trimis de dr.ing.Ioan Micu
din 09 Iunie 2008

Viata

In ipoteza noastra viata este rezultatul reactiunii vectoriale a unor corpusculi materiali specifici biomasei (pe care o vom mai denumi si masa corpusculara biofizica pentruca o studiem numai din punct de vedere al biofizicii facind abstractie de reactiile biochimice care o guverneaza), aflati intr-un anumit mediu ca raspuns la actiunea asupra lor a fortelor modelatoare ale cimpului electromagnetic universal. Din acest enunt rezulta conform principiilor electrodinamicii ca ne aflam in cazul actiunilor unor forte electromagnetice exterioare asupra unor corpusculi materiali determinati biofizic pe care ii scoate din starea de echilibru inertial si ii modeleaza pe parcursul diviziunii celulare (prin similitudine cu pilitura de fier miscata de un magnet spre exemplu). Viata definita astfel nu mai poate fi considerata un fel de perpetum mobile inexplicabil ci este o stare de miscare particulara a une biomase corpusculare inertiale specifice sub actiunea fortelor cimpului electromagnetic universal, miscare care in general se supune principiilor dinamicii, ale actiunii si reactiunii fortelor.

Particularitatea acestei miscari este aceia ca trebuie sa existe corpusculii materiali biofizici care sa reactioneze si sa se organizeze intr-un anumit fel la actiunea fortelor cimpului electromagnetic universal care exista si va exista pretutindeni in spatiul galactic. Corpusculii materiali specifici biomasei au aparut in timpul a miliarde de ani de evolutie lenta a substantei materiale in substanta precorpusculara la inceput sub actiunea fortelor termodinamice, apoi pe masura trecerii timpului, materia precorpusculara a evoluat si sub actiunea factorilor chimici, mecanici si electromecanici in corpusculi materiali capabili sa intre in rezonanta cu cimpurile electromagnetice existente in vecinatatea lor si sa execute anumite miscari oscilatorii proprii sub actiunea fortelor acestor cimpuri. Fortete cimpurile electromagnetice existente in spatiu au valori relativ mici si pot scoate din starea de repaos relativ numai acei corpusculi materiali care sint capabili sa intre in rezonanta cu ele, proprietate pe care acei corpusculi, regasiti pe o anumita treapata evolutiei si sub denumirea de cromozomi, au dobindit-o pe parcursul miliardelor de ani de evolutie.

Deosebim astfel campuri electromagnetice cu origini, frecvente, lungimi de unda si intensitati foarte variate care sosesc in vecinatatile noastre materiale de la distante foarte mari, stari materiale pe care nu reusesc sa le scoata din inertie si mai deosebim aici corpusculi materiali de dimensiuni relative foarte mici care sint inconjurati de aceleasi cimpuri electromagnetice cu care interactioneaza. Dimensiunile factorilor electromagnetici, termodinamici, ondulatorii si materiali care se intersecteaza si actioneaza pentru a exista viata pe pamint sint foarte variate, de la distante mai mici ca raza atomului de hidrogen pina la ani lumina, de la temperaturi mergind de la zero absolut si ajungind la sute de milioane de grade, de la frecvete subunitare pina la frecvente mai mari de ordinul terahertilor, etc., un painjenis de stari de existenta si de manifestari ale materiei organizate in timp si spatiu care sint caracterizate prin aceia ca la intersectia lor pe pamint ofera conditiile de aparitie si dezvoltare a vietii, inclusiv si ale omului.

Ipoteza noastra de lucru isi propune sa raspunda unor serii de intrebari referitoare la biomasa genotipului biofizic al omului capabila sa intre in rezonanta cu fortele cimpurilor electromagnetice existente la nivelul scoartei terestre sub actiunea carora se naste, traieste si evolueaza omul. Pentru intelegerea din punct de vedere fizic si biofizic a actiunii fortelor cimpurilor electromagnetice de la nivelul scoartei terestre asupra biomasei cromozomiale si reactia acesteia in urma careia prin diviziunea celulara se dezvolta fiintele vii, in speta si omul, va propunem patru sisteme ipotetice de referinta sau patru scari ipotetice de raportare, in care parametrii dimensionali ai modelelor materiale oscilieaza intre anumite limite specifice.

Sisteme de referinta

a. Sistemul de referinta fundamental sau Scara Fundamentala (SF)

Este scara care caracterizeaza natura ondulatorie si starea de camp a materiei, evenimentele din aceasta scara stau la baza organizarii realitatii in modele fundamentale ondulatorii. Campurile din aceasta scara sint definite de functii de serii cotangentiale si au lungimi de unda ca marime de sub un (ngstrong, mai mici decit raza atomului de hidrogen. Frecventelor de ordinul de marime N.1020 Hz, le vom da numele de frecvente de modele fundamentale, sau frecvente fundamentale. Similar, lungimile de unda corespunzatoare acestor frecvente le vom numi unde fundamentale.
Frecventele modelelor fundamentale reprezinta "scheletul electromagnetic" al modelelor reale din celelalte scari, forma nepipaibila a unui spatiu cu cel putin 5 dimensiuni, al unui fagure universal ...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Teoria modelarii vietii
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate