Trimite referat

Stiati ca ...

Se vorbeste despre o a 13-a zodie, plasata intre Capricorn si Varsator, pe nume Ophiucus.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Tehnici de modificare a comportamentului.

Materie: Psihologie
Accesari: 6.049
Download-uri: 13.255
Nota: 5.61 (1011 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Tehnici de modificare a comportamentului.
Publicitate:

Trimis de carmen
din 20 Ianuarie 2011

Teoria psihologica a invatarii promovata de B.F. Skinner, pune accent pe conditionarea comportamentului, fiind o teorie a "conditionarii clasice" (a lui Pavlov).
Daca, conditionarea clasica a lui Pavlov se considera a fi de tipul S (stimul ), Skinner considera tipul R ca reprezentand o mai mare importanta. Aceasta este conditionarea comportamentului operant, iar litera R este folosita tocmai pentru a atrage atentia asupra termenului, denotand intarirea ( reinforcement ). In acest caz raspunsul este in corelatie cu intarirea.
In experimentele lui, Skinner a utilizat un aparat mai exact, o cutie fara lumina, izolata sonor, in care este tinut sobolanul. Inauntru se afla o pedala care, atunci cand este apasata face sa cada bucatele de mancare. Aparatul este conectat la un sistem de inregistrare care produce un grafic al numarului de apasari pe pedala. Astfel se pot obtine rezultate deosebit de importante sau pot introduce modificari in experiment. La fel a functionat si «cutia porumbelului » din clasicul experiment al lui Skinner.
Daca in conditionarea clasica operatia de baza consta in asocierea a doi stimuli (SN si SC), in cea operanta asocierea se face intre un comportament (C) (apasarea parghiei) si in eveniment (obtinerea hranei), care-i urmeaza lui (C) la un interval foarte scurt....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate