Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Surse de lumina. Vizibilitatea corpurilor. Umbra

Materie: Fizica
Accesari: 20.304
Download-uri: 3.444
Nota: 6.75 (3315 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Surse de lumina. Vizibilitatea corpurilor. Umbra
Publicitate:

Trimis de adelinutza_love
din 22 Aprilie 2009

Surse de lumina. Vizibilitatea corpurilor. Umbra

Sursele de lumina pot fi: naturale (Soarele, fulgerul) sau artificiale (lampa cu petrol, lumanarea, felinarul, torta, becul electric).Unele vietati terestre (licurici) sau acvatice (muduza) emit lumina.

Soarele este sursa de lumina pentru Sistemul nostru solar.
Lumina emisa de o sursa se imprastie peste tot, adica se propaga.
Corpurile luminate imprastie luimina de la sursa, de aceea ele sunt vizibile.
Corpurile transparente (sticla) permit trecerea luiminii prin si de aceea se vede 100% prin ele. Corpurile opace (lemnul zidul) nu permit trecerea luimini prin ele si nu se vede prin ele. Corpurile translucide(sticla mata,ceata etc.) permit trecerea lumini partial, dar impiedica vizibilitatea.

Vizibilitatea corpurilor in timpul noptii este posibila daca asupra lor se orienteaza o sursa de lumina.Cu cat corpurile sunt mai departe de sursa de lumina cu atat mai putin se pot vedea.

Daca lumina care se propaga de la o sursa intalneste un corp opac, in spatele acesteia se formeaza umbra lui.Lungimea umbrei unui corp luminat este diferita in fuctie de pozitia sursei de luimina.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK