Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Stilul Gotic

Materie: Istorie
Accesari: 15.820
Download-uri: 3.002
Nota: 6.85 (1650 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Stilul Gotic
Publicitate:

Trimis de Moni
din 28 Ianuarie 2009

Stilul gotic se incadreaza intre secolele XII si XIV.Multe biserici si catedrale au fost construite in stilul gotic.

Stilul gotic a fost precedat de arhitectura romanica si a fost succedata de arhitectura renascentista. Doua dintre elementele lor caracteristice ale architecture gotice sunt bolta in arc frant,numita si ogiva si arcul de sustinere al acesteia, asa numitul arc butant. Un al treilea element caracteristic care apare la multe cladiri gotice este rozeta, prezenta atat in basoreliefuri cat si in alte forme ornamentale.

Stilul care ulterior avea sa aiba identitatea definitorie sub numele de gotic, originase odata cu constructia numita Saint Denis Basilica, biserica din Saint-Denis, din apropierea Parisului.

Arta gotica a fost numita asa, pentru ca oamenii o considerau barbara.In realitate, arta gotica a dat Europei adevarate monumente istorice. Arhitectii considerau monumentele romanice greoaie, masive si intunecate, pentru ca ferestrestrele erau mici si inguste.Prin cele doua inventii, ogiva si arcul de sustinere arhitectii au dat mai mult spatiu monumentelor.

Ferestrele erau mari si colorate si se numesc vitralii.Rozeta se gasea deasupra portalului.Peretii masivi erau sprijiniti de coloane.Bisericile sau catedralele in stil gotic erau niste cladiri foarte solide. Cele mai cunoscute opere gotice sunt domurile din Koln, Nurnberg si Bamberg si domul din Milano.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK