Trimite referat

Stiati ca ...

Aportul nutritional recomandat de vitamina C pentru un adult este de 60-100 miligrame pe zi. Pentru fumatori este recomandat un aport crescut.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Statistici si probabilitati

Materie: Matematica
Accesari: 17.197
Download-uri: 5.999
Nota: 8.50 (3956 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Statistici si probabilitati
Publicitate:

Trimis de aurel
din 10 Martie 2006

Statistici si probabilitati
Statistica esti o evidenta numerica, situatie cifrica referitoare la diverse fenomene, numaratoare; culegere, prelucrare si valorificare a unor date legate de elemente de masa; stiinta care culege, sintetizeaza, descrie si interpreteaza date referitoare la fenomene de masa; ramura a matematicii care elaboreaza notiunile si metodele folosite in statistica; teoria fizica ce urmareste si descrie comportarea generala a unui sistem format din numeroase particule.

Probabilitatea este o multime numerica prin care se exprima caracterul aleatoriu al unui eveniment, al unui fenomen; calculul probabilitatilor este calculul matematic care permite sa se aprecieze daca un eveniment complex se va intampla sau nu, in functie de eventualitatea unor evenimente mai simple, presupus cunoscute.

Teoria probabilitatilor este ansamblul de reguli, legi, scheme care definesc relatiile dintre probabilitatile de realizare a unor evenimente intamplatoare (probabile). In matematica, probabilitatea este un raport intre numarul cazurilor favorabile de realizare unui eveniment intamplator si numarul total de cazuri posibile.Probabilitatea unui eveniment este o valoare cuprinsa intre 0 si 1. Daca probabilitatea unui eveniment este 0, atunci evenimentul este imposibil; daca probabilitatea unui eveniment este 1, atunci evenimentul este sigur.

Evenimentul este, in calculul probabilitatilor, rezultatul unei experiente sau al unei observatii.Evenimentul imposibil nu se realizeaza la nici o efectuare a experientei. Evenimetul imposibil are probabilitatea 0.Evenimentul posibil este cel care poate sau nu sa aiba loc. Are probabilitatea mai mare ca 0 si mai mica ca 1.Evenimentul sigur este evenimentul care se realizeaza cu certitudine. Probabilitatea evenimentului sigur este 1.

Multimea tuturor evenimentelor legate de o experienta ( inclusiv evenimentul sigur si evenimentul imposibil) se numeste camp de evenimente.Frecventa este notiunea matematica utilizata in statistica si calculul probabilitatilor. Fie o experienta si un eveniment A corespunzator acestei experiente. Daca aceasta experienta a fost repetata de n ori in conditii identice, iar cu a am notat numarul de realizari ale evenimetului A, atunci raportul fn = a/n se numeste frecventa evenimentului A. In statistica, frecventa unei valori de caracter este egala cu raportul: efectiv/efectiv total.

Cantitatea sau proprietatea studiata pe fiecare element al unei populatii se numeste caracter. Populatia este ansamblul elementelor de studiat, fie ca sunt oameni, automobile sau orice fel de obiecte.Exemplu: Daca ne intereseaza rezultatele statistice la teza de matematica a elevilor din clasa a VII-a dintr-o scoala, multimea tuturor elevilor din clasele a VII-a din acea scoala formeaza o populatie statistica.

Numarul de aparitii ale unei valori de caracter se numeste efectiv. Efectivul total este numarul de elemente ale unei populatii studiate.Gestiunea datelor este ansamblul de metode si tehnici care permit intocmirea si utilizarea tabelelor de date in scopul interpretarii lor statistice.

Diagrama este un mijloc de prezentare grafica explicita a unor date statistice cu scopul de a facilita o interpretare lor. In diagrama cu bastonase lungimea fiecarui bastonas este proportionala cu efectivul fiecarei valori de caracter. Diagrama circulara are discul intreg de 360 care este impartit proportional cu efectivele populatiei studiate in sectoare circulare. La diagrama figurativa, aria fiecarui dreptunghi este direct proportionala cu efectivul fiecarei valori de caracter.

Un mijloc modern si eficient in analiza si interpretarea datelor statistice este histograma construita intr-un sistem ortonormat din dreptunghiuri care au ca baza amplitudinea unei clase. Prin conventie se aleg toate bazele egale.Procentul este fractie cu numitorul 100 si este utilizat cu precadere in comert, statistica si operatii bancare.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Statistici si probabilitati
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate