Trimite referat

Stiati ca ...

Un pahar cu apa fierbinte ingheata mai repede in frigider decit unul cu apa rece.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Statele Unite ale Americii

Materie: Geografie
Accesari: 33.304
Download-uri: 11.857
Nota: 9.66 (25029 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Statele Unite ale Americii
Publicitate:

Trimis de aurel
din 03 Martie 2006

Statele Unite ale Americii sunt situate in America de Nord si are ca vecini pe Canada si Oc. Arctic in nord, Oc. Atlantic in est, Mexicul in sud si Oc. Pacific in vest. Suprafata este de 9363364 km patrati (locul 4), populatia de 270262000 locuitori (locul 3), densitatea de 28,9 locuitori pe km patrat. Se gasesc 50 de state si un district federal. Sarbatoarea nationala este pe 4 iulie. Limba oficiala este engleza, moneda "dolarul", PNB 7433517 milioane $, PNB/locuitor de 28020$.

Capitala SUA este Washington oras situat pe raul Potomac, la confluenta cu Anacostia, in apropiere de tarmul Atlantic.Suprafata sa este de 170 km patrati iar populatia este de 543213 locuitori. Prin votul din 16.07.1790, Congresul aproba legea privind construirea unui oras care sa devina noua capitala a SUA. In 1800, Guvernul este mutat de la Philadelphia la Washington (capitala primeste numele primului presedinte american, George Washington), In prezent, orasul nu prezinta importanta pe plan industrial, ramanand un oras cu functii politico-ad-tive. Este un important centru turistic, aici gasindu-se importante monumente cum ar fi Casa Alba, Capitoliul, Curtea Suprema a Justitiei, Biblioteca Congresului, catedrala Saint Paul s.a.

SUA ocupa partea centrala a Americii de Nord si este unul dintre cele mai intinse state din lume. Relieful SUA este foarte variat, diferind de la nord la sud si de la est la vest. El format din trei parti: partea continentala, partea insulara si Alaska.


In vest apar unitatile montane ale sistemului andin (Muntii Coastelor, Muntii Cascadelor, Muntii Sierra-Nevada-catre Oc. Pacific si Muntii Stancosi spre interiorul continentului). Intre aceste siruri se afla doua mari podisuri: Pod. Marelui Bazin si Pod. Colorado.In partea centrala apar o serie de dealuri si podisuri vechi (Pod. Preeriilor, Pod. Ohio, Pod. Missouri, Pod. Texas), podisuri care se continua catre sud cu campi joase si mlastinoase (Campia Mississippi, Campia Golfului Mexic).In partea de est apare un lant de munti vechi care se continua pana in apropierea tarmurilor Oceanului Atlantic (Muntii Appalachi).

Peninsula Alaska are un relief predominant montan, in aceasta peninsula gasindu-se cel mai inalt varf din America de Nord (Varful Mckinley in Muntii Alaska).Insulele Hawaii au un relief predominant montan cu munti vulcanici (Mauna Loa, Mauna Kea).Fiind localizata predominant in zona temperata, pe teritoriul SUA intalnim o clima temperata cu mai multe tipuri de climate influientate de numerosi factori cum ar fi curentii oceanici, sistemul andin, patrunderea maselor de aer reci din regiunea polara. Tipurile de clima sunt clima subpolara (in Pen. Alaska), clima temperat oceanica, clima temperat continentala, clima tropicala, clima mediteraneana.

Hidrografia tarii este bogata, aici aflandu-se fluviul Mississippi impreuna cu afluentul Missouri, colorado, Columbia, Ohio, Sf. Laurentiu, Rio Grande, Arkansas, Red River, Tenessee, Hudson si Yukon. Lacurile sunt si ele numeroase, reprezentativa fiind Regiunea Marilor Lacuri. In aceasta regiune se afla cele cinci mari lacuri si anume Lacul Huron, Lacul Michigan, Lacul Superior, Lacul Erie, Lacul Ontario.

Populatia SUA este de aproximativ 270000000 locuitori si este a treia tara ca numar de persoane dupa China si India. Predomina populatia de limba engleza, urmata de numeroase categori de popoare europene (spanioli, portughezi, italieni, francezi) si popoare cu origine asiatica (chinezi, coreeni, vietnamezi, japonezi). Orasele mari din aceasta tara sunt New York, Los Angeles, Washington, Detroit, Seatle, Dallas, San Diego, San Francisco, Miami, Boston, Chicago, Philadelphia etc.

Statul american este o republica prezidentiala, un stat federal format din 50 de state mici conform Constitutiei din 1789.Senatul SUA este format din 100 de oameni, iar Camera Reprezentatilor din 435 de oameni alesi de popor.Economi SUA este foarte dezvoltata, ocupand locul I ca putere economica.Economia ei este foarte diversificata si moderna desi are ca adversara pe Japonia.

Are ca resurse minerale : huila ( 849 000 000 t), lignit, petrol ( 386 000 000 t - in G. Mexic, Middlecontinent si in Alaska), gaze naturale ( 529,5 miliarde m3 - locul II pe glob in G.Mexic ,Middlecontinent, Alaska), minereu de fier - locul II pe glob, crom, nichel, tungsten locul III pe loc, molibden- locul I pe glob, vanadiu- locul I pe glob , cupru, (2 478 000-locul II pe glob), plumb - locul I pe glob, zinc, bauxita, aur, argint - locul II pe glob ,stibiu,staniu, uraniu- locul I pe glob, toriu, azbest, sulf - locul I pe glob, fosfati naturali- locul I pe glob,saruri potasice, sare- locul I pe glob, carbuni (bazinul fluviului Mississippi, Muntii Apalachi si Muntii Stancosi). Produse industriale : energie electrica - (locul I pe glob - din care 276,1 md. kWh hidroenergie, 54,0 md.k...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Statele Unite ale Americii
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate