Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Sfanta Taina a Maslului

Materie: Religie
Accesari: 9.587
Download-uri: 1.867
Nota: 6.88 (2737 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Sfanta Taina a Maslului
Publicitate:

Trimis de Sk8er_Girl_D33a
din 27 Aprilie 2009

Maslul sau Eleoungerea este Taina in care, prin rugaciunile preotilor si prin ungerea cu untdelemn sfintit, se impartaseste crestinilor bolnavi harul vindecarii de bolile sufletesti si trupesti, precum si iertare de pacate.

Dovezi :
„Si iesind ei (Apostolii), au propovaduit tuturor sa se pocaiasca. Si scoteau afara demoni multi si ungeau cu untdelemn multi bolnavi si-i faceau sanatosi” (Marcu 6, 12-13)
„De este cineva bolnav intre voi, sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru dansul, ungandu-l cu untdelemn intru numele Domnului. Si rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si-l va ridica pe el Domnul, si de va fi facut pacate se vor ierta lui” (Iacov 5, 14-15)

Materia : este untdelemnul sfintit printr-o ierurgie premergatoare ungerii.

Formula : este rugaciunea rostita de sapte ori asupra celui bolnav in timpul ungerii: „Parinte Sfinte, doctorul sufletelor si al trupurilor… tamaduieste pe robul tau acesta de neputinta trupeasca si sufleteasca ce l-a cuprins…”.

Savarsitorii : sunt preotii Bisericii Ortodoxe, asadar nu un singur preot. In practica, Biserica Ortodoxa a stabilit ca Maslul sa fie savarsit de sapte preoti.

Primitorii : sunt credinciosi bolnavi, indiferent de felul si gravitatea bolii.

Efectele :
Vindecarea de bolile sufletesti si trupesti ;
Iertarea pacatelor.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK