Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Semnele si simptomele consumului de droguri

Materie: Biologie
Accesari: 4.651
Download-uri: 585
Nota: 4.60 (819 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Semnele si simptomele consumului de droguri
Publicitate:

Trimis de mihailescu laura-gabriela
din 20 Mai 2005

SEMNELE SI SIMPTOMELE CONSUMULUI DE DROGURI

Este important sa retineti ca daca un copil prezinta simptomele de mai sus, nu inseamna obligatoriu ca este un consumator de droguri. Prezenta unor simptome din cele enumerate mai jos poate fi determinata si de starea de stress a adolescentilor. Alte simptome pot fi semne ale unei depresii nediagnosticate sau a altor probleme de sanatate. Oricum aceste simptome merita atentie mai ales daca persista sau se repeta periodic. O consultatie la un psiholog, poate fi de mare folos pentru a-l ajuta pe tanar sa depaseasca o situatie de criza si sa fie ajutat pentru a-si dezvolta cai eficiente de rezolvare a problemelor din viata sa.
Cheia este schimbarea.; este important sa urmariti orice schimbare semnificativa a semnelor fizice, de personalitate, de atitudine sau de comportament.

Semne fizic :
-Pierderea /cresterea poftei de mincare, o inexplicabila scaderea sau cresterea in greutate, orice schimbare a obiceiurile alimentare.
-Schimarea ritmului mersului, o incetinire sau o intepenire a mersului, o slaba coordonare a mmiscarilor
-Insomnie, trezirea la ore neobisnuite, o lene neobisnuita
-Ochii rosii si inlacrimati, pupile mai mari sau mai mici decit de obicei, blank stare
-Palme umede si reci, miini tremuratoare
-Fata rosie sau palida
-Miros de substante la expiratie, din corp sau de pe haine
-Foarte activ, excesiv de vorbaret
-Secretii nazale ca la raceala, extremitati reci
-Urme de intepaturi pe antebrate sau picioare
-Mereu mucos, greturi si vome frecvente, sau transpiratii excesive
-Tremuraturi ale miinilor, picioarelor sau capului
-Puls neregulat

Semne comportamentale
-Scimbare in atitudine, comportament sau personalitate fara o cauza aparenta
-Schimbarrea prietenilor sau evitarea celor vechi, nu vrea sa vorbeasca despre prietenii cei noi sau acestia sunt cunoscuti ca si consumatori de droguri.
-Scimbare in activitati, hoby-uri sau interese
-Scaderea performantelor scolare, sau la munca, intitzieri la scoala, absentari nemotivate sau abandon scolar
-Scimbarea comportamentului acasa, pierderea interesului pentru familie si activitatile de familie
-Dificultati de concentrare, distrat, uituc
-O lipsa de motivatie in general, pierderea energiei, a stimei de sine, o atitudine de nepasare
-Frecvent hipersensibil, iti pierde repede cumpatul, sau are resentimente puternice
-Stari de iritabilitate sau minie
-Stare de prostratie sau dezorientare
-Comportament excesiv de secretos
-Accidente de masina
-Necinste cronica
-O nevoie inexplicabila de bani, fura bani sau obiecte pentru a fi vindute
-Paranoia
-Scimbari ale obiceiurilor de toaleta
-Possesion of drug paraphemalia

MARIJUANA
Ce este Marijuana?
Este cel mai frecvent drog ilicit utilizat in lume si mult mai periculos decit crede majoritatea urilizatorilor de droguri. Periculozitatea lui si faptul ca a crescut numarul utilizatorilor si a scazut virsta la care se incepe consumul este un semnal important de alrma.
Marijuana se produce din planta numita Canabis Sativa care a fost cultivata pentru proprietatile ei psihoactive cu mai mult de 2000 de ani in urma.

Canabisul contine mai mult de 400 de substante, dar principalul stimulant al creierului ste substanta THC ( delta 9-tetratahydrocannabinol ). Puterea de actiune a drogului ete determinata de concentratia de THC care variaza in functie de mai multi factori ca soiul plantei, climat, sol, timpul de recoltare.

Efectele fumatului se resimt in general dupa cateva minute, iar efectul maxim apare cam la 10-30 de minute. Acestea includ urmatoarele simptome: uscaciunea gurii si a gatului, accelerarea ritmului cardiac, scad coordonarea si echilibrul, prelungeste timpul de reactie, si diminueaza memoria recenta. Produce o stare de bine, inotita de relaxare si visare, provocand iluzii consumatorilor mai usor sugestivi, si modifica perceptiile, de aceea este periculos sa se conduca masina, motocicleta sau bicicleta, sau sa se munceasca cu utilaje si masini in aceasta stare. Dozele mai puternice produc reactii mai intense, alterind puternic perceptiile, provoaca crize de paranoia sau halucinatii.

Efectele de moment ale marijuanei dispar dupa doua sau trei ore.Numai ca drogul se acumuleaza in tesuturile grase, THC fiind o substanta liposolubila si se depoziteaza in ficat, plamini, creier, testicule, si alte organe.Dupa doua zile de la consumul de Marijuana se mai gaseste inca in urina ¼ din cantitate totala de THC inhalat. Persista in urina pina la trei zile, iar in singe de la doua la patru saptamini.Efectele asupra mintii.Consumul de Marijuana scade capacitatea de a invata. Cecetarile demonstreaza clar ca marijuana scade capacitatea creierului de a acumula si memora informatii. Un studiu efectuat intr-un liceu din America in 1995 a demonstrat ca incapacitatea de conccentrare, si de analiza si sinteza a persistat si la 24 de ore dupa ultima priza.

Studii mai recente efectuate pe loturi de adul...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Semnele si simptomele consumului de droguri
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK