Trimite referat

Stiati ca ...

Ochiul strutului este mai mare decat creierul sau.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.SUDAN

Materie: Geografie
Accesari: 2.297
Download-uri: 372
Nota: 5.39 (814 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - SUDAN
Publicitate:

Trimis de aurel
din 03 Martie 2006

Suprafata:2.505.813 km2 Populatie:25.941.000 loc. Capitala:Khartoum(473.218loc.) PIB:10 000 000 000 dolari

Populatia si orasele
Popoarele arabe si nubiene predomina in Nord, iar poarele nilotice si sudaneze, in Sud. In Sudan sunt peste un milion de refugiati. 70%din pop. sunt musulmani. Regiunile mari ale tarii sunt putin populate, majoritatea oamenilor traind in valea Nilului si in capitalele regionale.

Caracteristici geografice
Sudan este cel mai mare stat din Africa. Are doar 640km de litoral, spre Marea Rosie. Nordul este un platou desertic muntos cu dune de nisip in W. Alte zone muntoase sunt Mtii. Marea Rosie si Mtii. Imatong din extrema sudica. Nilul Alb strabate Sudanul de la granita cu Uganda pana la cea cu Egiptul. Sudd este una dintre cele mai mari mlastini din lume si este creata de inundatia sezoniera a Nilului.

Clima
In partea nordica este o clima desertica dar in sud precipitatiile cresc de la 15-100cm pe an. Anotimpul ploios dureaza 2-3 luni in centru dar in sud se prelungeste la 6-8 luni. Vanturile nordice bat tot timpul anului in N dar sunt inlocuite de vanturi sud-vestice in timpul anotimpului ploios.

Silvicultura
20% din suprafata este impadurita, dar guma arabica este singurul produs important di silvicultura. Se obtine din arbori de acacia, care cresc in savana. Sudan este cel mai mare exportator de guma arabica din lume, acesta fiind folosita pentru parfumuri, dulciuri si adezivi.
Agricultura

Peste 50% din forta de munca lucreaza in agricultura desi se cultiva doar 5% din suprafata tarii si alte 24% sunt pasuni.Terenul arabi irigat este de 15% cel mai mare proiect fiind la El Gezira.Bumbacul este cea mai importanta planta de comert.A doua cultura este cea de trestie de zahar iar alte plante cultivate sunt sorgul, graul, arahidele fasolea orzul, curmalele, citrice, mango, ceai cafea si orez.Animalele de casa sunt foarte importante: 20 mil. de vite, 19 mil. de oi si 32mil de pasari de casa. Pescuitul de-a lungul Marii Rosii este o alta sursa de hrana.

Industria
Sudan este o tara slab industrializata. Cele mai importante industrii sunt:de prelucrare a bumbacului, a uleiurilor comestibile, de zahar, a sapunului si de morarit a fainii.

Mineritul
S-au localizat mai multe zacaminte de minereuri, dar s-au exploatat putin. Se exploateaza fier din Mtii. Mare Rosie
Si exista si zacaminte de magneziu si cromit. Se exporta 150 000 de tone de petrol anual. 51% din productia de energie electrica provine de la termo-centrale iar 41% din hidrocentrale.

Transportul
Exista 4874 de km de cale ferata iar drumurile insumeaza 53190km.Nilul este navigabil tot timpul anului deci este o importanta ruta maritima.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - SUDAN
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate