Trimite referat

Stiati ca ...

Alfabetul hawaiian are 12 litere.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Structuri de control

Materie: Informatica
Accesari: 6.856
Download-uri: 852
Nota: 5.93 (2189 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Structuri de control
Publicitate:

Trimis de Tuila
din 22 Mai 2009

Structurile de control reprezinta componentele programarii structurate. Pentru a intelege bine aceasta notiune, in programarea structurata este interzisa folosirea instructiunii gen Go To, care face un salt de la o linie de cod, la alta. Aceste salturi exista - nu se poate fara ele - insa intr-o forma sa-i spunem organizata, structurata. De aici si denumirea de programare structurata.

1. Structuri simple
1.1. Structura de atribuire
Atribuirea reprezinta operatia prin care unei variabile i se atribuie o valoare. i=7

1.2. Structura de intrare/iesire
Operatiile de intrare/iesire sunt acelea cu ajutorul carora programatorul ia de la tastatura o valoare (intrarea), respectiv afiseaza pe ecran o valoare (iesirea).

1.3. Conditia
Conditia reprezinta practic o intrebare ridicata de programator intr-un moment in program. In functie de raspunsul la intrebare - care poate fi ori "Da", ori "Nu" - programul se continua pe una din ramuri.

2. Structuri decizionale
2.1. Structura alternativa
Aceasta structura este deseori confundata de programatorii incepatori cu structura simpla conditie. Ea este insa alcatuita dintr-o conditie plus instructiunile care se executa daca respectiva conditie este adevarata, respectiv instructiunile care se executa daca este falsa.

Observatie: Programatorii incepatori fac des confuzie intre structura alternativa si conditie! Structura alternativa este alcatuita dintr-o conditie si cel putin o instructiune!

2.2. Structura de selectie

In cazul in care o variabila poate lua una dintre 5, 6, 10 sau chiar mai multe variante de valori, folosirea succesiva a structurilor alternative duce la ingreunarea lizibilitatii programului. In loc de 6 If-uri pentru 7 variante de valori, folosim structura de selectie.

3. Structuri repetitive
3.1. Structura repetitiva cu conditie initiala

Aceasta structura este alcatuita dintr-o conditie, care se afla la inceput, si un bloc de instructiuni, care se executa daca rezultatul evaluarii conditiei este adevarat.

3.2. Structuri repetitive cu conditie finala

Alcatuirea ei, cum detectam inca din nume, este de forma bloc de instructiuni, apoi conditie.
De remarcat ca blocul de instructiuni se executa minim o data, spre deosebire de structura repetitiva cu test initial, unde blocul de instructiuni era posibil sa nu se execute deloc, daca rezultatul evaluarii conditiei initiale era fals.

3.3. Structura repetitiva cu contor
Este un caz particular al structurii de control cu test initial. Utilizeaza o variablia pe care o foloseste ca un contor. Aceasta variabila are trei caracteristici:
- pleaca de la o valoare;
- ajunge la o valoare;
- inainteaza cu un pas.

4. Observatii

Programatorii incepatori fac usor confuzii intre structurile de control. (In cazul in care altcineva le arata o schema logica si ei trebuie sa recunoasca aceste structuri.)

Pentru a le delimita si invata usor, e de ajuns sa observam ca ramurile structurilor alternative se unesc dupa executarea uneia sau a celeilalte, in timp ce ramura "activa" a structurilor repetitive revine anterior si repeta executia blocului de instructiuni si nu se uneste niciodata cu cealalta ramura, pe care, cand se intra, se cheama ca s-a iesit din structura de control repetitiva si s-a mers la alta structura.

O alta observatie este ca structurile alternative se executa cel mult si cel putin o data, iar codul inclus in structurile repetitive se poate executa de 0, 1, 2 sau mai multe ori.

SFARSIT.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Structuri de control
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate