Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

STRUCTURI DE CONTROL

Materie: Fizica
Accesari: 4.978
Download-uri: 759
Nota: 5.97 (1962 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - STRUCTURI DE CONTROL
Publicitate:

Trimis de TUILA
din 22 Mai 2009

Structurile de control reprezinta componentele programarii structurate. Pentru a intelege bine aceasta notiune, in programarea structurata este interzisa folosirea instructiunii gen Go To, care face un salt de la o linie de cod, la alta. Aceste salturi exista - nu se poate fara ele - insa intr-o forma sa-i spunem organizata, structurata. De aici si denumirea de programare structurata.


1. Structuri simple

1.1. Structura de atribuire

Atribuirea reprezinta operatia prin care unei variabile i se atribuie o valoare.

Reprezentarea in schema logica:


1.2. Structura de intrare/iesire

Operatiile de intrare/iesire sunt acelea cu ajutorul carora programatorul ia de la tastatura o valoare (intrarea), respectiv afiseaza pe ecran o valoare (iesirea).

Reprezentarea in schema logica:


1.3. Conditia

Conditia reprezinta practic o intrebare ridicata de programator intr-un moment in program. In functie de raspunsul la intrebare - care poate fi ori "Da", ori "Nu" - programul se continua pe una din ramuri.

Reprezentarea in schema logica:
2. Structuri decizionale

2.1. Structura alternativa

Aceasta structura este deseori confundata de programatorii incepatori cu structura simpla conditie. Ea este insa alcatuita dintr-o conditie plus instructiunile care se executa daca respectiva conditie este adevarata, respectiv instructiunile care se executa daca este falsa.

Reprezentarea in schema logica:Observatie: Programatorii incepatori fac des confuzie intre structura alternativa si conditie! Structura alternativa este alcatuita dintr-o conditie si cel putin o instructiune!


2.2. Structura de selectie

In cazul in care o variabila poate lua una dintre 5, 6, 10 sau chiar mai multe variante de valori, folosirea succesiva a structurilor alternative duce la ingreunarea lizibilitatii programului. In loc de 6 If-uri pentru 7 variante de valori, folosim structura de selectie.

Reprezentarea in schema logica:...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - STRUCTURI DE CONTROL
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK