Trimite referat

Stiati ca ...

Pasta de dinti se folosea in China si in India inca inainte de anul 500 i.H.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Reteaua de telecomunicatii

Materie: Diverse
Accesari: 70.374
Download-uri: 9.495
Nota: 6.82 (5924 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Reteaua de telecomunicatii
Publicitate:

Trimis de chris_96
din 23 Octombrie 2008

Reteaua de telecomunicatii reprezinta totalitatea mijloacelor tehnice pentru transmiterea la distanta a informatiilor. Informatiile pot fi sub forma de sunete , imagini , texte sau date informatice;retelele de telecomunicatii sunt:reteaua de telefonie , de televiziune , televiziune prin cablu , Internet etc.

Intre oameni pot exista comunicare personala si in masa. Comunicarea personala are loc intre doua persoane si se poate realiza prin telefon, fax etc.,iar cea in masa consta in transmiterea informatiei unei audiente mai largi si se realizeaza prin mass-media(ziare , reviste , radio , televiziune).

Reteaua de telefonie asigura comunicatiile bilaterale si este formata din :

- centrale telefonice;
- posturi telefonice instalate la abonati;
- liniile telefonice , adica liniile de legatura intre centrala si posturi telefonice si intre centralele telefonice existente

In prezent, tot mai mult se extinde telefonia mobila, care permite comunicarea intre persoane aflate la orice distanta , fara existenta posturilor fixe si a liniilor telefonice.

Prin intermediul retelei telefonice se poate face si conectarea la Internet, numai prin utilizarea unui modem.

Telefaxul este un aparat prin care se pot transmite atat informatii sonore, cat si imagini (scrise si fotografice) folosind reteaua telefonica.

Radiofonia reprezinta transimiterea la distanta a sunetului;transimisia se face numai intr-un singur sens , de la postul de transmisie la receptoarele radio . Exista si posturi locale de radio care pot fi receptionate numai intr-o zona apropiata statiei de emisie.

Televiziunea consta in transmiterea la distanta a sunetului si a imaginii;si in acest caz , transmisia se face tot unidirectional. La nivel national exista mai multe posturi de televizune , fiecare avand programul care se transmite atat prin unde radio , cat si prin calbu.

Telefonul este un mijloc de comunicare care transmite si receptioneaza sunete la distanta. Cel mai adesea telefonul este folosit pentru a transmite vocea umana, dar poate fi folosit si la transmiterea altor tipuri de sunete. Cele mai multe telefoane opereaza prin transmiterea semnalelor electrice de-a lungul a diferite retele telefonice complexe, fapt care permite aproape fiecarui utilizator al unui telefon sa comunice cu aproape oricare alt utilizator al unui telefon conectat la retea.

TELEVIZIUNEA

Inceputurile televiziunii dateaza din 1923, cand Farnsworth inventeaza iconograful un dispozitiv pentru captarea imagini si conversia acesteia in semnal electric. In septembrie 1927 este realizata prima demonstratie a unei transmisii de televiziune. In anul 1930 BBC incepe difuzarea unui program de televiziune in mod regulat. In anul 1936 existau aproximativ 200 de televizoare in intreaga lume. In 1940 este realizat un sistem de televiziune color care putea reproduce pana la 343 de linii. In anul 1956 se introduce un sistem bazat pe banda magnetica pentru a putea difuza emisiuni inregistrate. In acelasi an se realizeaza si prima telecomanda pentru televizor. In Statele Unite, in anul 1967, majoritatea transmisiilor de televiziune erau color. Televizorul foloseste fie un ecran cu tub catodic (in acest caz, se utilizeaza un tun de electroni), fie un ecran LCD sau cu plasma, in acest caz costurile fiind ridicate. Televizorul este folosit astazi pentru educatia si divertismentul intregii familii.

SFARSIT.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Reteaua de telecomunicatii
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate