Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Referat informatica - HTML

Materie: Informatica
Accesari: 21.663
Download-uri: 7.556
Nota: 6.44 (1284 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Referat informatica - HTML
Publicitate:

Trimis de spider007
din 12 Noiembrie 2002

Cuprins:
Despre HTML
Notiuni de baza HTML
Inserarea imaginilor
 
Despre HTML
Ce este HTML? Redus la esenta, Limbajul de Marcare HiperText (HiperText Markup Language - HTML) este un set de coduri speciale care se insereaza intr-un text, pentru a adauga informatii despre formatarea si despre legaturi. HTML se bazeaza pe Limbajul Generalizat Standard de Marcare ( Standard Generalized Markup Language - SGML).
 
Notiuni de baza HTML
Prin conventie, toate informatiile HTML incep cu o paranteza unghiulara deschisa (<) si se termina cu o paranteza unghiulara inchisa (>). Acest control - sau marcaj HTML, cum mai este numit - comunica unui interpretor HTML (program de navigare) ca documentul este scris si format in limbajul HTML standard.Desi multe controale HTML sunt unitati de sine statatoare, unele dintre ele sunt perechi, avand controale de inceput si sfarsit.

Controlul de inceput se numeste control de deschidere, iar cel de sfarsit se numeste de inchidere.Cer mai important dintre controalele de baza este <html>, care specifica faptul ca informatia care urmeaza este scrisa in limbajul HTML.

Marcajul <html> este de tip pereche, deci trebuie sa adaugati un marcaj de inchidere la sfarsitul documentului, care este la fel ca marcajul de deschidere dar are adaugata o bara inclinata: </html>. Orice element situat intre marcajul de deschidere si cel de inchidere capata atributul acelui marcaj.Cele mai importante marcaje nepereche, si cele folosite cel mai des, specifica trecerea la paragraf nou sau la linie noua. Ele sunt <p> si <br>.

Fisierele HTML sunt de obicei impartite, din motive de organizare, in doua sectiuni: antetul (sau headerul) care contine informatia introductiva de formatare a paginii si corpul. Utilizati marcajele pereche <head></head> si <body></body> pentru a delimita fiecare sectiune.Alta chestie folositoare si simpla este sa-i dai un titlu cu ajutorul controlului pereche <title></title> care trebuie sa fie pus in blocul de informatii <head></head> (vezi bara de sus a ferestrei). Un control util pentru organizare vizuala a documentului este rigla orizontala care este introdusa de comanda <hr>.

Referintele catre alte pagini exterioare se fac cu ajutorul marcajului <a href=adresa paginii respective></a>. Referintele catre locul din cadrul aceluiasi document se fac cu ajutorul unui <a name=ancora interna></a>.

Tabelele reprezinta o extensie importanta a limbajului HTML, avandu-si originea in laboratoarele de dezvoltare ale corporatiei Netscape Communication. Pentru a construi un tabel trebuie sa specificati parametrii tabelului, apoi parametrii fiecarei linii prin comanda <tr></tr> iar, in final, fiecare celula trebuie inconjurata de marcajele <td></td> date de tabel.

Inserarea imaginilor
Inainte de a introduce appleturi java sau GIF-uri animate trebuie sa stiti ca fundalul (indiferent daca e o poza sau doar o culoare) se aplica cu ajutorul comenzii <bgcolor=culoarea sau fisierul>. Pentru a introduce o imagine se foloseste comanda <img src=sursa fisierului grafic alt=alternativa text pentru afisare, daca este cazul>.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Referat informatica - HTML
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK