Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

ROMA ANTICA

Materie: Diverse
Accesari: 26.309
Download-uri: 5.661
Nota: 5.51 (2210 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - ROMA ANTICA
Publicitate:

Trimis de
din 22 Martie 2005

Roma-Factor de civilizatie

Daca Grecia a inventat numerose forme de cultura materiala si spirituala, Roma a fost cea care Ie-a raspandit in toata lumea.Inovatiile tehnice, de la materiale de constructii la instrumentele de tot felui.Organizarea sociala si promovarea respectului pentru lege au facut din Roma un popor-model pentru alte popoare.Limba latina,in Antichitate a devenit un fel de limba universala. Organizarea armatei a permis infaptuirea unei politici de cuceriri, care a transformat Roma in cel mai puternic si vast imperiu vechi.

Arta, romana in arhitectura romanii au imprumutat stilurile arhitecturii elene. Grandoarea edificiilor, decoratia bogata a acestora dovedesc prezenta elementelor orientale in arta romana. Romanii au dus pe culmi stiinta constructiei si a organizarii oraselor, astfel dezvoltandu-si urbanismul.

Statuia ingerului din Piata Sfanta
Fantana Naiadi
Roma-Cetatea Eterna

Roma avea pe timpul lui Traian aproape un milion de locuitori, in timpul Republicii,aceasta era inconjurata de zidul construit de Servius lullius. imparatul Aurelianus a mai construit un zid puternic cu 14 porti.Pietele publice erau forumurile in care romanii se intalneau sa-si rezolve problemele de zi cu zi.Cel mai vechi forum era Forum Rmanum, ridicat in timpul Republicii.in vremea imparatului Augustus, la Roma s-a ridicat Panteonul (templul tuturor zeilor).

Circurile si amfiteatrele erau locurile de distractie ale romanilor. Cel mai important era circul Maximus, cu o capacitate de 450 000 locuri. in amfiteatre aveau loc luptele cu gladiatori. Acestia erau scavi care luptau pe viata si pe moarte pentru distractia spectatorilor romani.in perioada domniei lui Titus (79-81i.e.n.) a fost construit amfiteatrul Colosseum.Apeductele erau constructii care duceau la Roma si alte orase apa potabila.

Gladiatori
La inceputul sec. al-ll-lea dupa Hr., Roma primea zilnic 800 000 mc de apa, folosita la baut, fantani arteziene, gradini si terme. Termele erau bai publice, dar si locuri de distractie pentru romani.

Cladirea Fiscala a romanilor
Ruinele unei parti din Cladirea Fiscala
Cultura spirituala

Filosofia romana relua teme ale filosofiei grecesti. Astfel, Lucretius (sec. I i. Hr.) era discipolul lui Epicur, mare iubitor de intelepciune.

Literatura romani
Cel mai mare poet latin, Vergilius a fost creatorul epopeei Eneida. Horatius a scris poezii care indemnau romanii sa duca o viata simpla si cumpatata.

Ovidius, autorul unui poem mitologic' Metamorfozele1, a fost exilat de Augustus la Tomis.Referat.clopotel.ro

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - ROMA ANTICA
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK