Trimite referat

Stiati ca ...

Cel mai mare iceberg vazut vreodata masoara 335 de kilometri lungime si peste 96 de kilometri latime.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Profesia mea

Materie: Diverse
Accesari: 69.306
Download-uri: 3.002
Nota: 6.34 (2857 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Profesia mea
Publicitate:

Trimis de Deleu Miruna Stefania
din 15 Iulie 2009

Eu imi doresc, ca atunci cand voi fi mare, sa urmez facultatea de Management-Marketing. In viitor ma vad un agent de publicitate sau un director de marketing. Insa pana cand voi ajunge la varsta cand va trebui sa iau aceasta decizie, am urmat sfatul parintilor si astazi am sa va prezint profesia pe care ei m-au indemat sa o prezint. Profesia prezentata de mine este cea de AVOCAT.


In Romania, avocatul este persoana licentiata in stiinte juridice care, ulterior, este admisa in profesie, in baza unui examen organizat de baroul in care intentioneaza sa profeseze. Dupa admiterea in profesie, avocatul poarta titlul profesional de avocat stagiar, urmand a fi inscris pe Tabloul avocatilor stagiari. La inscrierea in barou, avocatul depune un juramant intr-un cadru solemn. Dupa efectuarea stagiului obligatoriu de 2 ani, avocatul stagiar trebuie sa sustina un examen de definitivat organizat de barou, in urma caruia avocatul este inscris pe Tabloul avocatilo
In principal, activitatea avocatului se realizeaza prin consultatii cu caracter juridic si prin asistenta sau reprezentare in fata instantelor judecatoresti sau a altor organe de jurisdictie.
In exercitarea profesiei, avocatul este independent si se supune numai legii, statutului profesiei si codului deontologic. El promoveaza si apara drepturile, libertatile si interesele legitime ale omului.


Desi avocatii au o formare juridica generala, complexitatea tot mai mare a aspectelor de drept, generata de evolutia societatii, a impus specializarea acestora pe diferite ramuri de drept (drept comercial, drept civil, drept penal, drept fiscal etc) sau pe categorii de activitati:
avocati de consultanta care acorda consultatii cu caracter juridic;
avocati pledanti care asista sau reprezinta persoanele fizice sau juridice in fata instantelor judecatoresti.
Organizarea profesiei de avocat

Profesia de avocat este o profesie liberala care poate fi exercitata numai de catre avocatii inscrisi in Tabloul avocatilor intocmit de baroul din care fac parte. Un avocat nu poate fi inscris decat intr-un singur barou si nu-si poate exercita concomitent activitatea in doua sau mai multe forme de exercitare a profesiei.

De asemenea, legea interzice exercitarea oricarei activitati specifice profesiei de avocat de catre o persoana fizica ce nu are calitatea de avocat inscris intr-un barou si pe Tabloul avocatilor sau de catre o alta persoana juridica cu exceptia societatii civile profesionale de avocati cu raspundere limitata.

In fiecare judet si in municipiul Bucuresti exista si functioneaza un barou care este persoana juridica de interes public. Baroul este constituit din toti avocatii inscrisi pe Tabloul avocatilor, care au sediul profesional principal in localitatile de pe raza acestuia. Toate barourile din Romania, constituite potrivit legilor privind profesia de avocat, sunt membre de drept ale Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

Profesia de avocat este libera si independenta, cu organizare si functionare autonome, in conditiile prezentei legi si ale statutului profesiei. Avocatul poate asigura asistenta juridica, reprezentare si consultanta de specialitate atat pentru cetatenii romani din tara si din strainatate, dar si, in anumite conditii, pentru cetatenii straini....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Profesia mea
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate