Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Primavara

Materie: Diverse
Accesari: 36.512
Download-uri: 3.181
Nota: 5.23 (2182 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Primavara
Publicitate:

Trimis de Vali_doctoru
din 21 Februarie 2008

Primavara este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate, marcand tranzitia de la iarna spre vara.

Din punct de vedere astronomic, marcarea inceputului primaverii este, de cele mai multe ori, legata de echivalenta dintre durata temporala zilei si a noptii, timp al anului numit echinox in astronomie.

Astfel, in emisfera nordica, echinoxul de primavara este datat astronomic in jur de 21 martie al fiecarui an, in timp ce in emisfera sudica, acelasi echinox este in jurul datei de 23 septembrie.

Simultan cu existenta unui echinox intr-una din cele doua emisfere ale Terrei, echinoxul "opus" marcheaza cealalta emisfera.

Similar, terminarea primaverii si inceputul verii astronomice este considerata a fi in jurul datei cand ziua devine maxima, iar noaptea minima, timp al anului numit solstitiu de vara.

Astfel, in emisfera nordica, solstitiul de vara este datat in jurul datei de 21 iunie, respectiv in emisfera sudica, acelasi solstitiu este plasat temporal in jurul datei de 21 decembrie.

Similar cu "antinomia" echinoxurilor de la inceputul primaverii, simultan cu existenta unui solstitiu intr-una din cele doua emisfere ale Terrei, solstitiul "opus" marcheaza cealalta emisfera.

In realitate, datorita conditiilor specifice geografice si climatice ale diferitelor locuri care apartin zonelor temperate, exista foarte multe criterii care trebuie considerate pentru a marca anotimpul primavara.

Aceste diferentieri specifice au marcat profund viata oamenilor din diferite zone ale planetei din punct de vedere agricultural, existential, filozofic si cultural.

Intotdeauna, primavara si echivalentul sau conceptual, filozofic si ideatic au insemnat dezghetul, topirea, trezirea la viata, reinoirea si renasterea naturii, vietii si a societatii....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK