Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Predica

Materie: Religie
Accesari: 2.975
Download-uri: 164
Nota: 5.15 (952 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Predica
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 10 Septembrie 2008

In ziua cincizecimii (a cincizecea zi dupa invierea Domnului Isus-Rusalii)
           Dupa ce apostolii si ceilalti din adunarea primilor crestini, la staruinta lor in rugaciune (Fapte cap1 v14) au fost botezati cu Duhul Sfant , multimile de israeliti – inca necredinciosi – s-au adunat acolo cu miile sa vada miracolul.
Atunci Apostolul Petru a vorbit multimii adunate astfel:
„Sa stie bine dar, toata casa lui Israel,ca Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe acest Isus, pe care L-ati rastignit voi” (Fapte cap 2 v.36) 

Dupa ce au auzit ei predica Sf. Ap. Petru care acum era plin de Duhul Sf. de care era ajutat sa predice cu mare eficacitate, ei s-au convins de starea vietii lor pacatoasa dar si de crima oribila pe care au savarasit-o omarandu-l chiar pe fiul lui Dumnezeu.De aceea plin de cutremur si spaima au zis lui Petru celorlalti apostoli: „Fratilor ce sa facem?” (Fapte cap2 v37). La aceasta intrebare deznadajduita Sf.Ap. Petru le indica solutia de remediere , zicand: „Pocaiti-va , le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele Lui Isus Hristos , spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sf. Duh.” (Fapte cap2  v38).

Ce inseamna cuvantul POCAITI-VA ? Multi oameni confunda pocainta cu o religie, un cult, o secta, o denominatie, cu o organizatie religioasa etc.

Pocainta nu este nicidecum o organizatie religioasa , din potriva , pocainta este o stare de fapt  , o viata traita perfect dupa preceptele Bibliei, facand voia Lui Dumnezeu, la o astfel de pocainta indeamna pe oameni Biblia si nicidecum la o anumita organizatie religioasa.

Citate biblice despre pocainta:

          1. Isaia cap1 v 16, 17 ;
2. Matei cap 3 v 1, 2 ;
3. Matei cap 4 v 17 ;
4. Fapte cap 17 v 30 – 31 ;
5. Luca cap 24 v  47 ;

De asemenea pocainta biblica cere inchinarea strictanumai lui Dumnezeu, care este nevazut, si interzice cu desavarsire inchinarea la obiecte materiale preinchipuitoare a dumnezairii, dovada biblica:

1.Deuteronom cap 5 v 8 ,9 „Sa nu-ti faci chip cioplit , nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant , sau in ape supt pamant”
„Sa nu te inchini inaintea lor si sa  nu le slujesti”
          2. Apocalipsa cap 9 v 20,21
          3. Psalmul 115 v 3 – 8
          Observam deci ca in raspunsul Ap. Petru din v 38 solutia data de acesta cuprinde 3 lucruri strict necesare, si anume:
1.     POCAINTA
2.     BOTEZUL IN APA
3.     BOTEZUL CU DUHUL SFANT
Explicatia celor de mai sus
1.Pocainta (despre pocainta am vorbit in textul de mai sus)
2.Botezul in apa.
Botezul bebelasilor din leagan practicat de unele denominatii religioase , il consideram un botez nebiblic, zadarnic si nul.(A practica in numele lui Dumnezeu un lucru necerut de El , este un pacat, o adaugare la cele scrise in Biblie, si cei ce savarsesc aceste  lucruri vor suporta consecinte ,astfel:
1.     Deuteronom cap4 v2  „Sa n-adaugati nimic la cele ce va poruncesc Eu si sa nu scadeti nimic din ele;ci sa paziti poruncile Domnului , Dumnezeului vostru, asa cum vi le dau Eu”
2.     Proverbe cap30 v6   „N-adauga nimic la cuvintele Lui ca sa nu te pedepseasca, si sa fii gasit mincinos”
3.     Apocalipsa cap 22 v18,19 „Marturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta ca,daca va adauga cineva , ceva la ele , Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta. Si daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei proorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetatea Sfanta , scrise in cartea aceasta.”
Botezul biblic, se face oamenilor majori si numai acelora care indeplinesc conditiile cerute, si anume:
1.     Se pocaiesc de toate pacatele lor si nu le mai comit
2.     In locul faptelor pacatoase incep a savarsi fapte bune dupa voia lui Dumnezeu (Isaia cap 1 v16,17)
3.     Cred in Domnul Isus Hristos, il primesc in inima  si marturisesc cu gura lor
-         public – ca au primit pe El ca Domn si Mantuitor (Romani cap10 v9,10)
4.     Se angajeaza ca toata viata se vor feri de pacat silindu-se permanent sa faca voia domnului.
Acestia pot fi botezati;fiind majori, apti , responsabili de sine, si constienti ca fac un legament cu Dumnezeu prin botez.
Botezul cu Duhul Sfant.
a)     In urma pocaintei de faptele rele, inlocuirea lor cu fapte bune
b)    Dupa care urmeaza botezul in apa in numele Domnului Isus Hristos
c)     Botezul cu Duhul Sfant il face Dumnezeu, el boteaza cu Duhul Sfant pe toti acei care indeplinesc urmatoarele conditii:
-sa fie intorsi la Dumnezeu prin pocainta, parasind toate practicile pacatoase ale lumii ducand o viata curata si Sfanta , placuta Domnului
-staruiesc in post si rugaciune pentru ca Domnul sa le dea „promisiunea Tatalui” , adica botezul cu Duhul Sfant (Fapte cap 1 v 4,5) (Ioel cap 2 v 28)
Sf.Ap. Petru in predica sa la versetul 39 spune „Caci fagaduinta aceasta este pentru voi , pentru copii vostri si pentru toti cei ce sunt depart...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Predica
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK