Trimite referat

Stiati ca ...

Sughitul trece daca va tineti mainile in apa foarte rece sau daca va intepati lobul urechilor cu unghia.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Populatia si mediul inconjurator

Materie: Geografie
Accesari: 7.238
Download-uri: 1.969
Nota: 5.57 (1796 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Populatia si mediul inconjurator
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 10 Octombrie 2007

Mediul inconjurator sau mediul ambiant a devenit in zilele noastre o notiune frecvent intrebuintata fata de care opinia publica este tot mai mult sensibilizata. Pana nu demult, cuvantul poluare nici nu exista in dictionare, nemaivorbind de enciclopediile stiintifice, desi nu cred ca este gresit daca afirm ca problema igienei, raporturilor omului cu elementele cadrului natural in care isi desfasoara activitatea s-a pus inca de la aparitia omului pe Pamant.

De-a lungul mileniilor, civilizatia omeneasca a participat, in acelasi timp, la actiunea distructiva a mediului, in unele regiuni ale globului, cum este

Europa, fiind in unele perioade predominanta fata de cea constructiva generand: peisaje naturale artificializate, masive de codri seculari degradati, paduri defrisate, masive muntoase dezgolite, ape sclipitoare transformate in canale de scurgere, campii parjolite, specii valoroase de animale exterminate.

Si totusi, oamenii de stiinta nu s-au alarmat. Procesele pareau poate prea lente pentru ca sanatatea, existenta insasi a omului sa fie puse sub semnul vreunui pericol.

Astazi, dupa mai bine de un secol de avant industrial - si nu numai industrial - , omul descopera ca tehnica asociata cu goana dupa obtinerea de profit fara discernamant distruge atat mediul natural, cat mai ales insasi sanatatea, existenta speciei umane.
Devine din ce in ce mai convingator faptul ca aerul, apa, solul, atat de necesare vietii pe Pamant, se afla in pericolul de a deveni focare ale inexistentei.

Se pun o serie de probleme de ordin local, zonal, regional, continental sau planetar, care solicita interventii oportune. Suntem in epoca in care omul isi pune ca scop principal nu atat cucerirea, descoperirea planetei, cat apararea, conservarea ei.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate