Trimite referat

Stiati ca ...

Prima pudra de cacao a fost fabricata pentru prima oara de catre olandezul Coenraad Johannes Van Houten, la Amsterdam, in 1828.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Poluarea apelor

Materie: Geografie
Accesari: 97.304
Download-uri: 14.190
Nota: 7.52 (4339 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Poluarea apelor
Publicitate:

Trimis de aurel
din 03 Martie 2006

Apa este un factor indispensabil vietii. De aceea in jurul surselor de apa s-a dezvoltat o diversitate de biocenoze si chiar civilizatia umana a fost atrasa de aceste zone. Romania dispune de resurse sarace de apa de 1700 t/locuitor, in comparatie cu media pe Europa care este de 4000 - 5000 t/locuitor. Consumatorii de apa sunt: industria, agricultura, consumul casnic, transportul, serviciile.

Poluarea apelor reprezinta alterarea calitatilor fizice, chimice si biologice ale apelor, produsa direct, sau indirect, in mod natural sau antropic. Apa poluata devine improprie utilizarii normale. Poluarea poate avea loc: - continuu, cum este cazul canalizarii din oras, sau rezidurile provenite din industrie si deversate in ape: - discontinuu, la intervale regulate sau neregulate de timp: - temporar; - accidental, in cazuri de avarie.

Sursele de poluare ale apelor se clasifica dupa mai multe criterii, data fiind diversitatea lor: Dupa provenienta: activitatile menajere, industria, agricultura, si transporturile.Dupa aria de raspandire a poluantilor: - surse locale; - difuze, cand poluantii se raspandesc pe o arie mare. Dupa pozitia lor: - surse fixe; - mobile (autovehicole, locuinte si instalatii ce se deplaseaza etc.).

Poluarea majora a apelor se face de catre: industrie, agricultura, transporturi si activitatile menajere.Industria deverseaza in apele naturale substante chimice, organice si anorganice, resturi vegetale si animale, solventi, hidrocarburi, caldura. Materialele pot fi in stare solida, sau lichida, miscibile sau nemiscibile cu apa, usor sau greu volatile, mai mult sau mai putin toxice.

Agricultura deverseaza in apele naturale ape cu incarcatura mare de substante chimice ce pot depasi apele menajere si de 5 ori la consumul de oxigen de 7 ori la azotul total si de 10 ori la materiale solide.

Transporturile deverseaza produse petroliere, detergenti etc.Activitatile menajere genereaza dejectii,detergenti,diferite alte substante poluand chimic si biologic apele naturale.Poluantii apelor sunt foarte diversi si de aceea clasificarea adopta mai multe criterii. Astfel:Dupa natura lor exista poluanti: - organici; - anorganici; - bilogici; - radioactivi; - termici.

Dupa starea de agregare se diferentiaza: - suspensii; - poluanti solubili in apa; - dispersii coroidale. Dupa durata degradarii naturale in apa se deosebesc: - poluantii usor biodegradabili; - nebiodegradabili; - refractari.

Poluarea apelor la fel ca si poluarea celorlalte elemente apartinatoare naturii inca continua la un nivel ridicat dar totusi se in urma congreselor nationale si internationale privind poluarea se observa o usoare ameliorare a ei atat pe plan national cat si mondial.

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Poluarea apelor
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate