Trimite referat

Stiati ca ...

Insula Popina este singurul loc in care traieste lacusta Isophya dobrogensis.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Planul financiar

Materie: Economie
Accesari: 11.948
Download-uri: 69.168
Nota: 5.46 (1312 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Planul financiar
Publicitate:

Trimis de
din 14 Noiembrie 2002

Planul financiar
Rapoartele financiare si contabile
Contabilitatea este profesiunea care analizeaza necesarul de informatii pentru o companie si stabileste acea clasificare a conturilor care va oferi informatiile necesare conducerii companiei, autoritatilor publice si guvernamentale.

Contabilitate nu inseamna actualizarea unor registre. Mentinerea evidentei reprezinta obligatia de a face inregistrari ir registrele de conturi si de a elabora rapoarte ale tranzactiilor afacerii respective Contabilitatea hotaraste ce conturi sa fie folosite, cum sa se faca inregistrarile si cum sa se elaboreze rapoartele.

In economiile mature de piata din Occident, contabilitatea este de mult recunoscuta c; o profesie independenta. Contabilul stabileste conturile si formatul rapoartelor astfel inci sa satisfaca necesitatile de informatii ale tuturor partilor interesate.

Contabilul se asiguri ca sistemul se aliniaza la toate cerintele legilor si regulamentelor, ofera informatii pentn procesele decizionale ale echipei de conducere si ofera informatiile corespunzatoan investitorilor si publicului.Pe masura ce economia de piata libera se va dezvolta in Rominia,reglementarii guvernamentale privind sistemele contabile se vor relaxa.

Dezvoltarea profesiunii de con tabil in aceasta parte a lumii va oferi atunci sisteme financiare care sa ii ajute pe manageri investitori si publicul.Rapoartele financiare sunt caile folosite pentru a transfera informatii despre perfor mantele financiare ale unei afaceri atit catre un auditoriu intern, cit si pentru cel extern Managerii primesc cel putin lunar bilantul contabil, contul de profit si pierderi, alaturi de alte informatii ajutatoare.

Multe informatii necesare luarii de decizii le sunt furnizate zii nic sau chiar din ora in ora. Informatiile pentru uz extern se limiteaza, de obicei, la for matele standardizate pentru bilantul contabil si pentru situatia de profit si pierderi, cart sunt elaborate trimestrial, semestrial sau anual. Sistemul contabil folosit in tarile occidentale este foarte asemanator cu cel folosit in Moldova, existind totusi citeva deosebiri semnificative.

Firmele din Moldova trebuie sa continue pentru moment sa urmeze sistemul ;urent, pentru a putea genera informatiile cerute de Stat. Totusi, daca aceste companii sunt interesate sa aiba o finantare straina sau o participare straina la o firma mixta, ele vor trebui sa elaboreze in paralel si evidente si rapoarte conforme standardelor occidentale, in continuare, ne vom referi doar la conceptele si rapoartele occidentale.

Concepte de contabilitate
- Ecuatia de baza a contabilitatii
Active = pasive + capitalul actionarilor (venituri - cheltuieli)
- Sistemul inregistrarilor duble
Fiecare inregistrare arata de unde provin banii si unde s-au dus.
- Debite si credite

Fiecare inregistrare contabila are unul sau mai multe credite si unul sau mai multe de-site. Suma totala de bani a creditelor este egala cu suma totala de bani a debitelor.
- Exista sase tipuri principale de conturi:
Conturi de active - lucruri pe care le detine compania
- o crestere a unui activ este un debit
- o scadere a unui activ este un credit

Pasive - sume pe care compania le datoreaza altora
- o crestere intr-un cont de pasive este un credit
- o descrestere intr-un cont de pasive este un debit
Conturile fondurilor actionarilor
- o crestere intr-un cont de fonduri al actionarilor este un credit
- o descrestere intr-un cont de fonduri al actionarilor este un debit

Conturi de venituri
- o crestere intr-un cont de venituri este un credit
- o descrestere intr-un cont de venituri este un debit
Contul de costuri ale vinzarilor - acumuleaza costurile directe ale produselor sau
serviciilor vindute
- o crestere intr-un cont de costuri ale vinzarilor este un debit
- o descrestere intr-un cont de costuri ale vinzarilor este un credit

Conturi de cheltuieli - acumuleaza cheltuielile firmei
- o crestere intr-un cont de cheltuieli este un debit
- o descrestere intr-un cont de cheltuieli este un credit
inregistrarile contabile se fac pentru cele trei tipuri majore de activitati ale unei afaceri:
Finantare = Obtinerea de fonduri din imprumuturi sau investitii Investire = Investitii in active pentru firma Operatiuni =
Activitatile firmei care genereaza venituri

Urmatoarele tipuri de rapoarte financiare se elaboreaza periodic pentru a oferi un sumar sau o proiectie a activitatii financiare a afacerii:Bilantul contabil Venituri/Cheltuieli Prognoze de flux de numerar Situatia fondurilor
= Situatia afacerii la un moment anume din timp
= ' Rezultatele afacerii de-a lungul unei perioade
= Surse si utilizari estimate pentru numerar
= Sumarul surselor si utilizarilor de capital

Estimarea veniturilor, cheltuielilor si a fluxului de numerar
Estimarea veniturilor intr-o economie de piata in formare
intr-o economie de piata dezvoltata, competitiva, limitele cresterii unei afaceri sunt determinate de cererea efectiv...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Planul financiar
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate