Trimite referat

Stiati ca ...

In civilizatiile precolumbiene, jaguarul era vazut ca zeu in Mexic, Guatemala si Peru.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Plan de afaceri Rompetrol

Materie: Economie
Accesari: 11.861
Download-uri: 3.158
Nota: 5.17 (2753 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Plan de afaceri Rompetrol
Publicitate:

Trimis de Orsi
din 06 Februarie 2009

1. SUMARUL CONDUCERII

In prezent, compania are strategii clare de dezvoltare vizand extinderea activitatilor la toate nivelurile, de la productie pana la marketing:

> Cresterea cantitatii de materie prima supusa de la 3,300 mii tone, in anul 2004, la 3,500 mii tone in anul 2005;
> Furnizarea de produse petroliere in mediul de afaceri-tinta de pe piata interna si din Europa de Est si Centrala (Olanda, Elvetia, Bulgaria, Moldova, Albania).

Scopul acestui plan este cresterea semnificativa a cifrei de afaceri a companiei cu 20% fata de anul precedent si a profiturilor din vanzarea produselor petroliere.
Punctele principale sunt : veniturile din vanzari, marja bruta, EBITDA si profitul net.

2. SUMARUL COMPANIEI

2.1 Scurta prezentare a companiei:
Rafinaria Petromidia este cea mai moderna si complexa din Romania si una dintre cele mai competitive din Europa Centrala si de Est.
Amplasarea strategica la tarmul Marii Negre, renumele si capacitatea de prelucrare fac din Petromidia cea mai reprezentativa rafinarie din tara si reprezinta un punct de legatura intre Regiunea Marii Caspice si Europa.
Platforma Petromidia are o arie de 480 ha unde functioneaza peste 20 de companii, cele mai multe activand in constructii civile si industriale.
Petromidia are o capacitate anuala de prelucrare de 5.1 mil. tone materie prima.
Aprovizionarea cu titei se face atat prin Portul Constanta, prin intermediul conductei Oil TERMINAL S.A, pe o distanta de aprox. 40 km, cat si prin Portul Midia
, in care pot descarca nave de pana la 30,000 tdw.
In vederea desfacerii produselor petroliere, compania utilizeaza multiple facilitati de incarcare: vagoanele-cisterna, terminalele portuare, cisterne-auto.

2.2. Structura actionariatului:

Structura actuala a actionariatului companiei este :
Structura consolidata si sintetica a actionariatului SC Rompetrol Rafinare SA la data de 21 decembrie 2004
Procent
Nr de actiuni
The Rompetrol Group NV
63.20%
13,603,951,355
Rompetrol SA
10.89%
2,344,098,580
Persoane juridice care detin individual mai putin de 10% din capitalul social
18.36%
3,952,033,970
Persoane fizice care detin individual mai putin de 10% din capitalul
7.55%
1,625,155,581
TOTAL
100.0000%
21,525,239,4862.3 Scurt istoric:
> Complexul Petrochimic Midia-Navodari (prima denumire) actual societatea Rompetrol Rafinare SA a facut parte din marile centre de prelucrare a titeiului, aparute in perioada de dupa 1975;
> In 1991, se trasforma in societate comerciala pe actiuni, prin preluarea integrala a patrimoniului vechii unitati. Noua societate SC Petromidia SA a fost constituita in temeiul HG nr.1176/1990, in baza Legii nr.15/1990;
> In februarie 2001, este preluata de The Rompetrol Group NV, principalul actionar al rafinariei;
> Rafinaria isi modifica denumirea in baza Hotararii Extraordinare AGA din data de 26 februarie 2001 si a Actului Aditional la Actul Constitutiv al Societatii, in SC Rafinare-Complex Petromidia SA;
> In anul 2003, prin Rezolutia nr.54259, societatea preia numele de ROMPETROL Rafinare SA.
3. STRATEGIA DE MARKETING

3.1 Portofoliul produselor si piata de desfacere:
SC Rompetrol Rafinare produce si comercializeaza o gama variata de produse petroliere, de calitate ridicata pentru un domeniu larg de consumatori, de la persoane fizice la companii mari.
Avand multa experienta in acest domeniu, compania poate vinde o mare varietate de produse care includ :
* Benzina Euro
* Motorina Euro
* Gaze
* Propilena
* Petrol Reactor Jet
* Gaz Petrolier Lichefiat
* Cocs petrolier
SC Rompetrol Rafinare are o oferta unica de produse care se adreseaza tuturor segmentelor de consumatori. Societatea se va concentra, totusi, pe segmentul de clienti–firme mari, atat pe piata interna cat si cea externa, deoarece acestea confera un potential de profitabilitate ridicat. SC Rompetrol Rafinare SA se va adresa si persoanelor fizice, in special, dupa pornirea instalatiei de Brichetare Cocs.
Urmatoarele companii reprezinta partenerii traditionali pentru exportul realizat de Rompetrol Rafinare:
1. The Rompetrol Group NV
2. Kronos Worldwide LTD
3. Vitol SA
4. Glencore International AG
5. Litasco
6. Rompetrol Moldova
7. Rompetrol Bulgaria
Proiectele de expansiune regionala ale Grupului Rompetrol in: Bulgaria, Republica Moldova, Turcia, Albania, vor asigura cresterea portofoliului de parteneri pe piata Balcanilor.

3.2 Cota de piata :
Rompetrol Rafinare acopera aproximativ 30% din cererea interna si este o prezenta importanta pe piata din regiunea Balcanilor.

Rompetrol Rafinare se impune prin:

> Modernizari tehnologice care permit obtinerea unor produse de calitate superioara si constanta in timp;
> Capacitatea de a produce carburanti in conformitate cu specificatiile europene, chiar daca prelucreaza in exclusivitate titei importat, cu continut ridicat de sulf;
> Comportament de afaceri orientat spre client.
Rompetrol Rafinare S.A. va produce, incepand cu luna febru...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Plan de afaceri Rompetrol
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate