Trimite referat

Stiati ca ...

Durata medie de viata a copacilor in raza orasului este de doar 8 ani. In comparatie, durata maxima de viata a copacilor in mediul lor natural: marul pana la 200 de ani, parul pana la 300 de ani, pinul european pana la 500, stejarul pana la 1000 de ani sau ienuparul pana la 1500 de ani.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Pictura Bizantina

Materie: Diverse
Accesari: 7.096
Download-uri: 565
Nota: 5.62 (1925 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Pictura Bizantina
Publicitate:

Trimis de One_FloWer
din 28 Ianuarie 2011

Temele iconografice bizantine si modalitatea de prezentare a lor au suferit o influenta orientala evidenta. Dumnezeu - Tatal nu e niciodata reprezentat. Hristos e figurat in ipostaze diferite. Astfel, in primele sec. Figura lui este blanda, milostiva; in epoca ereziilor si dupa victoria bisericii Hristos e infatisat ca un luptator.

Alaturi de arhitectura si icoana, contributia cea mai de seama a bizantului la arta universala este mozaicul. Mozaicul era genul de arta prin mijlocirea caruia stralucirea lumii si a culorilor apropia spiritul de perfectiunea invizibila. Avandusi originile in mozaicul roman, mozaicul bizantin se va indeparta foarte curand de spiritul realist al acestuia, folosindu-se de imagini solemne plasate pe un fond de aur pentru a sugera supranaturalul credintei.

Primele capodopere nu apar in capitala Bizantului, figurile umane vor aparea doar la sfarsitul sec. VI. Centrul cel mai important al tehnicii mozaicului este in Italia. In istoria artei bizantine, iconoclasmul avea urmari negative, dar si pozitive. Iconoclasmul interzicea reprezentarea sfintilor, a lui Hristos, a Fecioarei si in primul rand a lui Dumnezeu in forma umana. Mozaicurile figurative si icoanele au fost distruse.

Odata cu sfarsitul acestei faze s-a produs o puternica reactie care a dus la cea de-a doua faza – cea de apogeu – a mozaicului bizantin. Compozitiile simple si clare, cu putine personaje, sunt acum mai libere. Acestea sunt tratate in dimensiuni diferite: dimensiunile cele mai mari sunt rezervate lui Iisus si Fecioarei, apostolii apar mai mici, sfintii si mai mici etc....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate