Trimite referat

Stiati ca ...

O minge de baseball are exact 108 cusaturi. O bila de cricket are intre 65-70 de cusaturi.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Piata

Materie: Marketing
Accesari: 9.539
Download-uri: 3.398
Nota: 4.98 (2240 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Piata
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 14 August 2008

Specialistul in cercetari de marketing, din cadrul compartimentului de marketing, are o multime de atributii, lucrari si sarcini.
El raspunde de realizarea eficienta a tuturor activitatilor cuprinse in sfera cercetarilor de marketing si de piata. Elaboreaza strategia generala de realizare a cerecetarilor de stabileste mijloacele concrete de realizare a acestora.
Acesta trebuie sa elaboreze si sa fundamenteze bugetul necesar cerecetarilor de marketing in vederea abordarii si includerii in bugetul compartimentului de marketing, urmarid corecta evaluare a resurselor umane, materiale si financiare ale intreprinderii sub aspesctul volumului, sructurii, utilitatii, disponibilitatii, a capacitatii de mobilizare si de adaptare a lor la obiectivele, strategiile si politicile de dezvoltare ale intreprinderii.

Specialistul organizeaza investigarea nevoilor de consum ale consumatorilor individuali, atat din punct de vedere al modului in care iau nastere, al dimensionarii si ierarhizarii lor, a raporturilor dintre ele, cat si, mai ales, al modalitatilor de materializare a lor in consum prin intermediul cererii de piata.

In cadrul S.C. TEHNOLAND S.R.L. , studierea nevoilor de consum ale consumatorilor consta in realizarea de necesare de piese de schimb pentru clientii posesori de combine CLAAS. Mai trebuie studiata si variatia numarului de clienti precum si cauzele care o influenteaza : starea combinei, veniturile rezultate in campania agricola anterioara, conceptiile clientilor in ceea ce priveste comparatia intre a achizitiona piese de schimb noi, care ofera o mare siguranta combinei, si a repara piesele stricate. Tot in cadrul nevoilor de cunsum, sunt incadrate si nevoile de combine CLAAS pentru persoanele fizice si juridice posesoare de terenuri agricole mari si cu venituri cu care si-ar permite achizitionarea unui astfel de utilaj.

In cadrul cercetarilor de marketing trebuie sa fundamenteze intregul proces de distributie, vizand in special tipologia canalelor de distributie si caracteristicile acestora, structura sistemelor logistice, strategiile de distributie si costurile acestora, serviciile de marketing oferite cumparatorilor. Pentru firma studiata, realizarea unei cat mai bune distributii consta in oferirea clientilor, in momentul in care vin sa cumpere piese, de cataloage din care sa-si aleaga reperul corespunzator pieselor dorite, repere ce se gasesc inscrise atat pe piese cat si pe ambalajul ce poarta culorile firmei ( rosu, alb si verde), oferind si prin acest mic detaliu, siguranta de a alege a clientilor; transportul pieselor la locul unde se afla combina daca aceasta sufera o defectiune in plina campanie agricola.

Specialistul in cercetari de marketing, trebuie sa realizeze cercetari privind activitatea promotionala pentru luarea unor decizii in domenii ca : structura pe forme a acestei activitati, selectia mediilor si a suporturilor publicitare, elaborarea mesajelor publicitare, programarea campaniilor promotionale, evaluarea eficientei activitatii promotionale desfasurate. Trebuie sa elaboreze previziuni pe termen scurt, mediu si lung, in functie de vanzarile realizate pana atunci, de cererile de necesare de piese , de factorii climatici care influenteaza culturile agricole.

In cadrul cercetarilor efectuate cu forte proprii, acesta conduce intreaga activitate, de la proiectarea acestora pana la culegerea, prelucrarea, analiza, intepretarea si fornularea concluziilor.Contribuie in permanenta la implementarea rezultatelor cercetarii de marketing in procesul decizional din intreprindere, asigurand toate informatiile necesare. Trebuie sa se preocupe permanent de perfectionarea pregatirii sale profesionale, solicitand conducerii compartimentului participarea la cursuri de specializare si actualizare a cunostintelor in domeniul cercetarii de marketing.

Specialistul in activitati promotionale din cadrul compartimentului de marketing elaboreaza strategia globala de comunicare promotionala a intreprinderii , precum si cea specifica diverselor produse si piete.

Pe baza strategiei globale de comunicare promotionale, se elaboreaza programe promotionale necesare atingerii obiectivelor strategice ale intreprinderii, precum si bugetele partiale pentru fiecare actiune promotionala in parte.

El stabileste mijloacele si canalele de comunicatie ce vor fi utilizate in cadrul companiilor de publicitate, elaborand programe speciale de ptromovare a produselor intreprinderii pentru diferite piete de desfacere.

Specialistul analizeaza si fundamenteaza posibilitatile si oportunitatile participarii intreprinderii la evenimente si manifestari de natura promotionala prin care sa se puna in evidenta oferta intreprinderii in cadrul diferitelor piete de desfacere sau zone geografice.

S.C. TEHNOLAND S.R.L. organizeaza simpozioane, la care imparte prospecte participantilor, pixuri, brichete , scrumiere inscriptionate cu “CLAAS” , oferindu-le in acelasi timp prin intermediul persoanelor...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Piata
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate