Trimite referat

Stiati ca ...

Nilul este considerat a fi cel mai lung fluviu din lume, lungimea lui variand de la 6650 pana la 6853. Aceasta variatie apare probabil de la cantitatea de precipitatii sau de la felul cum este masurata lungimea fluviului.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Personalul hotelier

Materie: Marketing
Accesari: 26.226
Download-uri: 4.382
Nota: 5.17 (2148 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Personalul hotelier
Publicitate:

Trimis de Szocs Andreea
din 06 Februarie 2008

1.COMPARTIMENTUL PERSONALULUI
Activitatea hoteliera presupune un contact direct si permanent cu clinetul si cu bunurile acestuia.De aceea o componenta deosebit de importanta a calitatii serviciilor hoteliere o reprezinta comportamentul personalului,cel care creeaza in final multumirea si satisfactia clientului.Comportamentul profesional al intrgii echipe poate fi definit ca fiind totalitatea reactiilor individuale la sarcinile profesionale.

El este dobandit in timp fiind rezultatul insusirii,respectarii normelor si regulilor specifice activitatii hoteliere.La baza comportamentului profesional al lucratorilor hotelieri stau calitatile personale ale acestora.De aceea pentru a fi un bun hotelier,o persoana trebuie sa intruneasca urmatoarele caliati:

CERINTE FIZICE
* Aspect fizic placut
* Abilitati senzoriale
* Starea sanatatii buna

CERINTE INTELECTUALE
* Grad de inteligenta
* Capacitati intelectuale

CERINTE PSIHICE
* Calitati psihice
* Trasaturi pozitive de temperament

CERINTE MORALE
* Trasaturi de caracter : (cinste,corectitudine,politete,solicitudine)

CERINTE EDUCATIONALE
* Studii
* Calificare
* Cunostinte de cultura generala
* Limbi straine

Reguli generale de comportament

Personalul care intra in contact direct cu clinetii trebuie sa manifeste un comportament care sa l faca pe turist sa se simta bine sa i castige incredere.Principalele reguli de comportament profesional se refera la salut,tinuta fizica si vestimentatie,gestica,conversatie,inclusiv la telefon.Foarte important este faptul ca alaturi de limbajul veritabil lucratorii hotelieri trebuie sa cunoasca si sa fie atenti la limbajul nonverbal(mimica).

1.2 Criteriid e selectie,atributii si responsabilitati specifice diferitelor categorii de personal hotelier

Principalele criterii de selectie,atributiile si responsabilitatile specifice diferitelor categorii de personal hotelier sunt prezentate mai jos:

2.Compartimentele de conducere si administrare
2.1Resurse umane

Nu este numai compartimentul care controleaza si pune la punct actele angajatilor hotelului, inca-sarile salariale sau procedurile de angajare si licentiere; acest compartiment a devenit astazi extrem de productiv in viata unui hotel. Condus de catre un director de resurse umane, compartimentul incearca sa valorifice la maximum potentialul fiecarui lucrator, angajat pe baza unei selectii riguroase. Scopul final este obtinerea unui personal antrenat, puternic motivat, constient de rolul sau in construirea imagi-nei Casei.

2.2Economic
Acesta este compartimentul care inregistreaza toate datele activitatii financiare, sub toate aspecte-le ei gestionare si patrimoniale, de la intocmirea bugetului previzionat si pana la controlul intregii activi-tati economice. Directorul economic, cu ajutorul unei retele de analize, previziuni, documente contabile si bilanturi, care nu lasa loc improvizatiilor sau aproximarilor, intocmeste rapoarte zilnice, lunare, se-mestriale si anuale. Aceste rapoarte sunt adevarate “barometre” pentru conducatorii diferitelor comparti-mente si pentru directorulgeneral, oferindu-le suportul exact pentru luarea viitoarelor decizii.

2.3Marketing si Vanzari
Este cosiderat vital pentru existenta programatica a hotelului; rezultatele muncii lui – mereu proiectata catre exterior prin cunoasterea si exploatarea tuturor pietelor existente si potentiale – asigura excelente rezultate financiare si atingerea obiectivelor propuse.

2.4Statistica, Programare, Dezvoltare
Condus de un specialist in analiza gestionara si prognoza, compartimentul – numit uneori “Centrul de elaborare date” – adaposteste inima sistemului informational al hotelului; aici se elaboreaza perma-nent statistici si rapoarte, dar si propuneri legate de efectele unor eventuale investitii, a achizitionarii si exploatarii unui utilaj, sau a utilizarii rationale a personalului unui anumit sector. Centralizarea datelor si transmiterea informatiilor necesare gestionarii si controlului, permit elaborarea politicilor de dezvoltare si modernizare. De aceea, acest compartiment constituie, pentru celelalte compartimente si sectoare, ba-za eventualelor erori sau a schimbariii radicale a planului de actiune.
3.Compartimentele interne

3.1Aprovizionare
Coordonatorul acestui compartiment, specialist si bun cunoscator al conceptelor moderne legate de depozitarea, pastrarea si conservarea marfurilor, dar si a tehnicilor de evaluare a pietelor si furnizo-rilor, determina necesarul de materii prime, materiale si ustensile necesare desfasurarii activitatii hote-liere in conditii optime. In acest scop, se incheie contracte de aprovizionare cu furnizorii alesi, se recep-tioneaza marfurile, care ulterior se depoziteaza, iar apoi se gestioneazaprin distribuire catre colaborato-rii aflati in diferitele sectoare ale hotelului.

3.2Intretinere
Condus de obicei de catre un inginer sau tehnician experimentat, acest compartiment asigura exis-tenta in conditii...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Personalul hotelier
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate