Trimite referat

Stiati ca ...

Se pare ca tonul alb face doua calatorii foarte lungi, strabatand Pacificul: distanta parcursa este de 15.800 km.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Patrimoniul

Materie: Drept
Accesari: 20.232
Download-uri: 2.167
Nota: 5.59 (2949 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Patrimoniul
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 19 Septembrie 2008

Patrimoniul

> Reprezinta totalitatea drepturilor si obligatiilor cu valoare economica ce apartin unei persoane juridice sau fizice, precum si b
> unurile economice la care se refera.

PATRIMONIUL

BUBURILE ECONOMICE = PERSO
ANA FIZICA SAU = DREPTURILE SI OBLIGATIUNILE
ESTIMATE IN BANI JURIDICA ESTIMATE IN BANI


In acceptiunea juridical, activul si pasivul sunt private prin prisma structurii de patrimoniu, astfel:

> Activul, prin compozitia sa, trebuie sa reflecte gruparea bunurilor ca obiecte de drepturi si obligatii in bunuri reale si creante.
> Pasivul, prin compozitia sa, trebuie sa evidentieze separat capitalul propriu si datoriile.

Din punct de vedere economic, activul si pasivul sunt privite prin prisma relatiei dintre resurse si utilizari, astfel:

> Activul, prin compozitia sa, grupeaza utilizarile de resurse in functie de modul lor de intrebuintare in utilizari permanente, utilizari temporare si utilizari pierderi.
> Pasivul, prin compozitia sa, asigura gruparea resurselor in functie de originea lor in resurse permanente furnizate de proprietar, resurse temporare asigurate de terti, resurse rezultate sub forma de profit.

Din punct de vedere financiar, activul si pasivul sunt private prin prisam lichiditatii bunurilor economice si exigibilitatii datoriilor, astfel:

> Activul, prin compozitia sa, grupeaza valorile alocate in functie de lichiditatea lor in valori imobilizate, valori de exploatare, valori realizabile pe termen scurt, valori disponibile si valori rezultate sub forma de pierderi.
> Pasivul, prin compozitia sa, ierarhizeaza sursele de finantare in functie de exigibilitatea lor in datorii pe termen scurt, datorii pe termen lung, capitaluri proprii si rezultat sub forma de profit.

Ecuatiile de schimb patrimoniale:


Bunurile economice Drepturi Obligatii
ca obiecte de = ca valoare + ca valoare
drepturi si obligatii economica economica


Bunuri economice = Obligatii fata de proprietar + Obligatii fata de tertiBunuri econimice = Datorii + Capital propriu


Utilizari = Resurse


Activul patrimoniului = Pasivul patrimoniului


Activul = Datorii (Pasivul) + Capital propriu


Situatia neta a patromoniului = Activul patrimoniului Datorii cu valoare economica (capital propriu)


Resurse permanente Utilizari permanente = Utilizari temporare Resurse temporare
(prezente pe o (investite pe o (investite pe o (prezente pe o
perioada > 1 an) perioada > 1 an) perioada < 1 an) perioada < 1 an)Cheltuieli ? Rezultate = Venituri

Rezultate = Venituri - Cheltuieli

Ecuatia genereaza 3 situatii:
a) (+) Rezultate => profit, venituri > cheltuieli;
b) (-) Rezultate => pierdere, venituri < cheltuieli;
c) Rezultat = 0, venituri = cheltuieli.

Situatia patrimoniului este studiata si definite in obiectul contabilitatii prin prisma constituirii rezultatului ca sursa de finantare. Ecuatia creeata in acest sens este de forma:


Situatia neta Situatia neta ? Aportul proprietarului = Rezultatul
(capital propriu) (capital propriu) in cursul ex. fin. N exercitiului N
ex. fin. N ex. fin. N-1
A.1.4. Fondul comercial reflecta elementele necorporale destinate mentinerii si dezvoltarii potentialului intrepirinderii

A.1.5. Alte imobilizari necorporale cuprind elementele de natura programelor informatice, construite ca urmare a aportului in natura realizat de asociati, achizitionate de la terti sau create deunitati patrimoniale.

A.1.6. Avansuri si imobilizari necorporale in curs de executie sunt active imobilizate create fie prin mijloace proprii ale intreprinderii, fie rezultate din lucrari cu durata mai indelungata de timp.

A.2. Imobilizari corporale, denumite si active fizice si tangibile, imobilizari materiale sau active fixe, reprezinta bunurile materiale de folosinta indelungata in activitatea unei intreprinderi. Imobilizarile corporale includ terenurile, mijloacele fixe avansurile si imobilizarile corporale in curs.

A.2.1. Terenuri si constructii in care sunt cuprinse, pe langa terenuri si cladiri, fundatiile de infrastructura, racordarea cladirilor la reteaua de apa, gaze, electricitate etc.

A.2.2. Instalatii tehnice si masini in care sunt cuprinse masini si instalatii de lucru, aparate si instalatii de masurare, control si reglare, mijloacele de transport, animale si plantatii.

A.2.3. Alte instalatii, utilaje si mobilier in care sunt cuprinse mobilierul si aparatura birotica, echipamentul de protectie a valorilor umane si materiale si alte imobilizari corporale neregasite in capitolele anterioare.

A.2.4. Avansuri si imobilizari corporale in curs de executie cuprin imobilizari in curs de executie pt nevoi proprii, aduse ca aport la capital sau facturate ...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Patrimoniul
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate