Trimite referat

Stiati ca ...

Coacazele negre ajuta la absorbtia fierului, mentin sanatatea pielii, a oaselor si a dintilor si accelereaza procesul de vindecare. In ele se gaseste o cantitate de patru ori mai mare de acid ascorbic decat intr-o portocala si pot sa previna aparitia afectiunii Alzheimer.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.POTENTIALUL TURISTIC AL JUDETULUI DAMBOVITA SI AL MUNICIPIULUI TARGOVISTE - Atestat

Materie: Geografie
Accesari: 6.217
Download-uri: 862
Nota: 5.68 (1283 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - POTENTIALUL TURISTIC AL JUDETULUI DAMBOVITA SI AL MUNICIPIULUI TARGOVISTE - Atestat
Publicitate:

Trimis de mirelaadina
din 28 Iunie 2010

ARGUMENT


Am ales acest subiect pentru a-l prezenta in atestatul meu gandindu-ma ca va fi la fel de interesant pentru cei care o sa-l citesca cum a fost si pentru mine in timpul in care l-am scris si m-am documentat pentru el.
Punctul forte al potentialului turistic al judetului Dambovita sunt obiectivele turistice cu un bogat trecut istoric precum si locasele de cult:bisericile,manastirile vechi de peste sute de ani, cu o arhitectura deosebita.Toate acestea depind foarte mult de clima judetului,de diferentele de temperaturi dintre anotimpuri,dar si de relief si cat de usor este de ajuns la respectivele locatii.
Asa cum veti obseva pe parcursul lucrarii, judetul Dambovita detine o adevarata comoara din punct de vedere turistic si al obiectivelor turistice care sunt exploatate in vedereapromovarii judetului ca fiind un important centru turistic.

CAPITOLUL I
PREZENTAREA JUDETULUI DAMBOVITA


http://www.youtube.com/watch?v=4eshNQ_JiAk1.1 Asezarea geografica
Judetul Dambovita este situat in partea de sud a Carpatilor Maridionali, la intersectia paralelei de 45 de grade latitudine nordica cu meridianul de 25,30 grade longitudine estica.Se intinde pe o suprafata de 434,5 km patrati , ocupand 1,7% din suprafata Romaniei, situandu-se astfel pe locul 37 intre judetele tarii .
Judetul Dambovita se invecineaza in vest cu jud. Arges la est cu jud. Prahova , la sud-esst cu jud. Ilfov ,la sud cu judetele Giurgi si Teleorman si la nord cu jud. Brasov.
Resedinta jud. este municipiul Targoviste.In componenta jud. mai intra 5 orase (Gaiestu,Fieni,Moreni,Pucioasa si Titu)precum si 76 de comune si 361 de sate.

1.2 Relieful
Relieful jud. Dambovita este diversificat, fiind constituit din munti,dealurisi campi.Altitudinile cele mai mari se gasesc in Munti Bucegi si Leaota (Vf. Omu 2506 m , Vf. Leaota 2133m), iar altitudinea cea mai mica se afla in sudul jud., in localitatea Poiana (128,9 m).
Teritoriul este dispus in trei trepte de relief, ce se succed de la nord spre sud pe o diferenta de nivel de cca. 2400 m; acestea sunt alcatuite din munti (9 %), dealuri (41 %) si campii (50 %). Etajat de la campia joasa pana la cele mai inalte piscuri ale Muntilor Bucegi, relieful judetului Dambovita prezinta o mare diversitate peisagistica. Succesiunea treptelor de relief poarta atat amprenta factorilor geologici, cat si a celor fiziogeografici, care au participat activ la formarea si evolutia lor. Cea mai veche si mai inalta unitate de relief, situata in partea de nord a judetului, este formata de muntii Leaota si Bucegi. Primul masiv,fiind alcatuit din sisturi cristaline, se deosebeste ca morfologie de Muntii Bucegi, in a caror alcatuire predomina calcarele, gresiile si conglomeratele. Subcarpatii alcatuiesc cea de-a doua treapta de relief si ocupa 23% din suprafata judetului. Din punct de vedere geologic sunt alcatuiti din depozite paleogene la nord si neogene la sud. Aproape toata gama formatiunilor este cutata intr-o succesiune latitudinala de sinclinale si anticlinale puternic faliate. Nota dominanta a reliefului o dau fenomenele de alunecare si de eroziune torentiala, care scot din circuitul agricol suprafete apreciabile de teren. Piemontul Candesti constituie o treapta de relief care se deosebeste prin alcatuirea geologica, tectonica si morfologica atat de Subcarpati, cat si de zona de campie. Interfluviile sunt netede, impadurite, usor inclinate spre sud si fragmentate de vai mult mai adancite in cuvertura de pietrisuri. Campiile, care ocupa peste 50% din suprafata judetului, alcatuiesc cea mai joasa si cea mai tanara treapta de relief. Orientarea generala a interfluviilor , nord-vest -- sud-est, panta mica a acestora, latimea si gradul slab de fragmentare dau nota dominanta a acestei unitati. Din forajele existente se constata prezenta unei cuverturi de pietrisuri de grosimi variabile peste care stau depozite loessoide sau de lunca. In conditii specifice de clima si vegetatie, pe aceste depozite s-au format cele mai fertile soluri din judet.

1.3 Reteaua geografica
Cel mai important rau care strabate jud. Dambovita este raul Ialomita care izvoraste din muntii Bucegi, principalii sai afluienti fiind Bizdidel,Crivat,Cricovul Dulce,Ialomicioara,Pascov,Raciu,Rateiu,Slanic si Vulcana.Raul Arges izvoraste din muntii Fagaras avand ca afluienti Dambovita si Sabarul.

1.4 Clima
Teritoriul jud. Dambovita apartine sectorului de clima continentala cu veri calde, precipitati moderate si ierni blande.Valorile medii termice anuale variaza intre 10grade C la campie, 6gradeC in zona de deal si 2grade C in nord, la Vf. Omu.
Caracte...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - POTENTIALUL TURISTIC AL JUDETULUI DAMBOVITA SI AL MUNICIPIULUI TARGOVISTE - Atestat
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate