Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Ortodoxie versus materialism

Materie: Religie
Accesari: 4.269
Download-uri: 498
Nota: 4.14 (1439 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Ortodoxie versus materialism
Publicitate:

Trimis de Cena234
din 28 Ianuarie 2011

Fara a insista pe originea istorica a organizatiei si fara a denatura sau a mistifica si exagera realitatea,incerc sa limpezesc intr-o mica proportie unele aspecte.De exemplu,conceptul pe care se bazeaza toleranta din viziunea europeana a mileniului III este garantat de dreptul la demnitate,egalitate intre toti oamenii,indiferent de rasa,sex,cultura sau conditie socio-economica. Ca un adevarat neofit,am indrazneala de a formula o intrebare:se regaseste vreo perspectiva crestina? Totusi,mai mult ca sigur,notiunea e practic eludata!

Raspunsul vine oarecum firesc,aproape…logic.Notiunea de credinta,religie este (sau nu) lasata uitarii.Dar daca,ar exista? Aceasta noua revalorizare ar aduce claritate deoarece in mod indiscutabil,din dorinta de a parea fair,echitabil-U.E. nu discrimineaza deoarece nu exclude si alte confesiuni.
In actualitate se impune si o alta precizare.Nu sunt de acord,ca si majoritatea cu formularea de «club crestin» ,idee a belgianului Martens ce provine din partea unor structuri mai putin cooperante.In aceasta logica desfasurare a evenimentelor,se are in vedere ca si anumite grupuri,minoritati ca aceea a liber-cugetatorilor sa fie acceptati.

Potrivit unui raport american libertatea religioasa continua sa fie o problema in Romania
Din raportul anual al Ministerului de Externe al Statelor Unite ale Americii privind libertatea religioasa in lume, in care se analizeaza situatia din aproape 200 de tari, inclusiv Romania, cu incepere din 2005 si pana in momentul de fata, reiese ca autoritatile nu au realizat progrese semnificative in rezolvarea acestor probleme. In plus,noua lege privind libertatea religioasa este blocata in parlament, iar organizatiile nonguvernamentale constata ca in proiectul guvernului s-au mentinut obstacolele in calea inregistrarii altor culte religioase....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK