Trimite referat

Stiati ca ...

Merele sunt mai eficiente decat cofeina pentru a te trezi dimimneata.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Originea vietii

Materie: Filozofie
Accesari: 9.909
Download-uri: 2.680
Nota: 5.72 (1323 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Originea vietii
Publicitate:

Trimis de aurel
din 27 Martie 2006

Pretutindeni suntem inconjurati de VIATA. Freamatul micilor animale din lastarisul padurilor, zumzetul insectelor precum si omniprezenta frumoasei naturi care parca ar reflecta puritatea si linistea psihica a fiecaruia, sunt semne c-ar exista viata!Toate acestea d-au dovada ca Terra aceasta freamata o inimaginabila abundenta si varietate a vietii. Cum a aparut viata? Cum a venit in existenta omul ca fiinta suprema asupra intregii planete? Am evoluat noi, oare, din animale de felul maimutelor? sau am fost creati? Intrebari ca acestea ii preocupa de multa vreme pe oameni si ele au ramas inca tot fara raspuns pentru multi, pana astazi.

Intrebarea fundamentala care probabil ar putea sa influenteze intreaga noastra existenta ar putea suna in felul urmator: Este viata un produs al evolutiei, sau a fost creata? Fapt este ca intreaga noastra atitudine fata de existenta si viitor este influentata de punctul nostru de vedere privitor la originea vietii.

Teoria creationista sustine faptul ca omul a fost creat de o divinitate , Dumnezeu, dupa chipul si asemanarea lui din lut si i-a lasat omului propria sa constiinta care este capacitatea prin care poate deosebi intre rau si bine, prin care are propria libertate de-a putea a aleage intre CREATORUL DUMNEZEU si alte asa-numite divinitati negative.

Teoria darwinista sustine faptul ca omul a inceput a se forma ca fiinta umana cu o capacitate dezvoltata de-a gandi din niste animale asemanatoare maimutelor sau chiar din acestea. Aceia care sprijina teoria evolutionista traiesc cu impresia ca ea este acum un fapt stabilit. Dar este ea intr-adevar un fapt? O intrebare care este greu de raspuns! Dar mai greu este de raspuns la faptul ca omul a fost creat de asa-numitul ELOHIM , Jahwe-ELOHAI sau JAHWE ( adica Dumnezeu).

Amandoua, dupa parerea mea ar putea fi reale. De ce nu amandoua? De ce n-am putea accepta faptul ca omul a fost creata de aceasta divinitate , la inceput sub forma altei fiinte, care apoi s-a dezvoltat treptat din animal intr-o persoana cu un IQ de inteligenta rara, cu un destin miraculos.

Pe DISCOVERY explica situatia in felul urmator: " Evolutia este atacata (...) nu numai de crestinii fundamentalisti. Ea este contestata chiar si de renumiti oameni de stiinta. Opiniile paleontologilor, savanti care studiaza documentele fosile, se afla intr-un tot mai accentuat dezacord cu conceptia predominanta a darwinismului.

Alta teorie mai noua numita SCIENCE DIGESt este si mai concreta si sustine faptul ca viata n-ar fi putut sa apara spontan pe pamant.In schimb, ei emit ideea ca viata a provenit din spatiul cosmic si a coborat apoi pe pamant.

Alte teorii, noile teorii contrazic ceea ce a fost acceptat timp de multe decenii.Deci putem observa faptul ca invatatura evolutionista a invadat stiinta precum si alte domenii pe drept cuvant deoarece ea ar fi si este mai usor de crezut de catre noi. Dupa conceptul " CRED CEA CE VAD" s-au bazat multi oameni in functie de aparitia acestuia pe lume. Refuza cu toata sinceritatea ideea existentei unui CREATOR. Pentru acestia ceea ce nu se vede sau nu poate masura in vreun fel oarecare, nu exista bazandu-se pe teorii evolutioniste.

Din cauza suferintelor multi oameni nu mai cred in Dumnezeu si accepta evolutia sau pur si simplu au ajuns intr-acea situatie in care sigur am fost si noi vreodata sau chiar suntem si anume framantarile constiintei noastre asupra celei mai cunoscute si misterioase intrebari: " A crede sau nu?"

A crede sau nu ? Creatia este strans legata de aceasta intrebare elementara care este cu totul si cu totul dificil de raspuns la ea - din punct de vedere al puterii noastre mentale de-a recunoaste dintre ratiunea credintei profunde care nu stim daca are un rol esential in dezvoltarea starii de spirit a constiintei noastre, si dintre ideologia filozofica a fiecuraia dintre noi. De exemplu, un mare filozof, Platon, vede CREATIA ca o lume a ideilor, o lume a simturilor (lumea noastra); lumea ideilor a fost creata mai intai si este pur si simplu, PERFECTA; lumea simturilor este doar imaginea lumii ideilor si nu este perfecta.

Credinciosii diferitelor religii ( iudaismul, crestinismul, islamul .etc.) accepta si incurajeaza credinta intr-o fiinta suprema , divina care este creatoarea omenirii, argumentele in sprijinul existentei acestei divinitatii fiind vagi, teoretice, generale (prin calea ratiunii).

In cazul aparitiei fiecarei religii ,un factor comun este existenta unui trimis , reprezentant al divinitatii (Mohamed,Isus,etc.), care avea misiunea (sa raspandeasca credinta respectiva) aduca oamenii pe drumul credintei.

Un non-sens evident este conceptul ce sustine ca daca fiecare popor ,inca din antichitate , credea intr-o fiinta divina , in consecinta , rezulta ca aceasta exista.Deasemenea conceperea lumii este atribuita unei divinitati ,pe baza rationamentului :" nu se stie exact cum s-a produs Big-bangul , in consecinta este obligatoriu ca o divinitate...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Originea vietii
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate