Trimite referat

Stiati ca ...

Dreptul de Copyright nu dureaza o vesnicie. Acesta expira la 50 de ani dupa moartea autorului.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Oltul

Materie: Geografie
Accesari: 9.713
Download-uri: 543
Nota: 5.51 (1923 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Oltul
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 14 Iulie 2008

Reteaua de rauri are forma radiala, 98% dintre rauri izvorand din Muntii Carpati si varsandu-se, direct sau prin intermediul altor rauri, in Dunare. Dunarea, al doilea fluviu ca lungime din Europa (2860 km), din care 1075 km pe teritoriul Romaniei, se varsa in Marea Neagra prin trei brate (Chilia, Sulina, Sfantu Gheorghe), care formeaza o delta. Principalele rauri sunt: Mures (761 km pe teritoriul Romaniei), Prut (742 km pe teritoriul Romaniei), Olt (615 km), Siret (559 km pe teritoriul Romaniei), Ialomita (417 km).

Oltul este unul din cele mai importante rauri din Romania. Izvoraste din muntii Hasmasul Mare, in Carpatii Orientali. Curge prin judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Olt si Teleorman. Principalele orase prin care trece sunt: Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Fagaras, Ramnicu Valcea si Slatina. Oltul se varsa in Dunare langa Turnu Magurele.Altitudinea la izvor este de 1.440 m deasupra nivelului marii, iar la varsare, deasupra nivelului marii. Bazin hidrografic: 24.050 km?. Afluenti: Barsa, Cibin, Raul Negru, Ghimbasel.

Oltul dreneaza Depresiunea Ciuc, pe care o paraseste prin defileul de la Tusnad, patrunde in Depresiunea Brasovului unde primeste pe stanga Raul Negru, cu Tarlungul, Ghimbaselul cu Timisul, Barsa cu Raul Turcului, trece prin Depresiunea Baraolt, defileul de la Racos din Muntii Persani, patrunde in Depresiunea Colinara a Transilvaniei, primind pe stanga din Muntii Fagaras rauri scurte cu debit bogat (Sercaia, Sambata, Cartisoara, etc.), apoi pe dreapta Cibinul cu Hartibaciu si Sadu, dupa care Oltul intra intr-un sector de vale transversala, trece prin Defileul Turnu-Rosu, Depresiunea Lovistei, unde primeste pe dreapta Lotru, Defileul Cozia, apoi prin Subcarpatii Getici, unde primeste raurile: Luncavatul, pe dreapta, si Topologul, pe stanga, trece prin Podisul Getic primind pe dreapta oltetul, trece prin Campia Romana si se varsa in Dunare langa Turnu-Magurele.

Pe Olt s-au construit si urmeaza sa se finalizeze un numar mare de lacuri de acumulare cu hidrocentrale, din aval de orasul Fagaras din Depresiunea Fagarasului pana la varsare in Dunare....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Oltul
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate