Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Ochiul, vederea cromatica

Materie: Biologie
Accesari: 10.051
Download-uri: 2.266
Nota: 4.99 (1103 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Ochiul, vederea cromatica
Publicitate:

Trimis de aurel
din 03 Martie 2006

Ochiul. Vederea cromatica

Ochiul - sistem optic complex. Este format din trei segmente
- intermediar
- cortical
- periferic

Globul ocular - este de forma unei sfere si contine o serie de medii transparente :
1. umoarea apoasa ( n = 1.33 )
2. cristalinul -lentila biconvexa n Є [1.33 ; 1.41 ]
3. umoarea sticloasa -masa gelatinoasa situata intre cristalin si retina ( n = 1,33).

Un ochi standard are distantele focale obiect si imagine diferite cu valorile f1 = !5,7 mm si f2 = 24.4 mm . Capacitatea cristalinilui de asi modifica raza de curbura pentru ca sa poata fi vazute clar obiectele aflate la distante diferite poarta numele de acomodare la distanta .

Distanta minima de vedere clara :pentru un ochi standard este de 25 cm .Rezolutia ochiului la aceasta distanta este de 75μm. Distanta maxima este considerata infinita .Tulburarile de acomodare la distanta se pot produce in plus sau in minus dupa cum urmeaza: Miopia : un viciu de refractie care costa in faptul ca razele luminoase care vin paralele de la infinit se intalnesc intr-un focar situat inaintea retinei .

Hipermetropia : este un viciu de refractie caracterizar prin aceea ca razele paralele venite de la infinit se reunesc intr-un focar situat in spatele retinei .

Prezbitia: este un viciu datorat pierderii elasticitatii cristalinului, deci a posibilitatii deacomodare a acestuia, care se instaleaza odata cu inaintarea in varsta Acest viciu se corecteaza cu lentile a caror convergenta variaza continuu pe inaltimea lentilei pentru acomodarea ochiului la distante diferite .

Vederea cromatica
Ce este vedere cromatica ?
Pornind de la ideea ca o imagine colorata ne ofera mai multe informatii decat una alb-negru , trebuie sa ne dam seama ca vederea cromatica este foarte necesara fiecarei vietuitoare .Retina contine doua tipuri de fotoreceptori celule cu bastonase , si cu conuri .

Cele sase pana la sapte milioane de conuri confera ochiului sensibilitate la culoare . acestea sunt concentrate in pata galbena . In partea centrala a regiunii , numita fovea centralis care are diametrul de 0.3 mm, se afla o concentratie foarte mare de conuri : 64% sunt conuri rosii , 32% conuri verzi si 2% conuri albastre .

Conurile verzi si rosii sunt concentrate in fovea centralis iar cele albastre in exteriorul acestei regiuni.Din studii efectuate asupra perceptiei imaginilor colorate in compaatie cu cele alb negru s-a evidentiat faptul ca in imaginile colrate ochiul detecteaza mai usor marginile obiectelor si caracteristicile acestora . In informatia alb-negru se pierde inf continuta in lungimea de unda a fiecarei culori .

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Ochiul, vederea cromatica
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK