Trimite referat

Stiati ca ...

Gorila este cel mai mare dintre speciile primate. Masculii cantaresc pana la 200kg, sunt timizi dar isi vor apara familia pana la moarte!

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Numere prime si compuse

Materie: Matematica
Accesari: 4.510
Download-uri: 287
Nota: 5.87 (930 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Numere prime si compuse
Publicitate:

Trimis de NicholasAndrei2
din 04 Ianuarie 2017

Numere compuse -> Numerele care au trei sau mai multi divizori

Exemplu:

420 = 22 x 3 x 5 x 7 => numarul are mai mult de 3 divizori

504 = 23 x 32 x 7 => numarul are mai mult de 3 divizori

Observatie: Numerele compuse se mai numesc si numere proprii, iar pentru a afla numarul de divizori ai unui numar natural compus trebuie sa selectam numarul respectiv si sa descompunem in factori PRIMI.

Ex: 422 -> numar compus

Numere prime -> Numerele care au doar doi divizori (se pune 1 si numarul respectiv la divizori)

Exemplu:

31 = 1 x 31 => numarul are doar doi divizori

29 = 1 x 29 => numarul are doar doi divizori

Observatie: Numerele prime se mai numesc si numere improprii, iar metoda cea mai simpla de a gasi numarul prim este descompunerea in factori primi. Daca numarul are doi divizori, atunci se numeste NUMAR PRIM sau IMPROPRIU.

Exemplu:

11 -> numar compus

Numere care nu sunt prime, nici compuse -> Singurul numar este 1

Observatie: Numarul nici prim nici compus se numeste "PRIMUL NUMAR" din matematica. In cazul acesta si numarul 0 este inclus, dar s-a scos deoarece nu se poate imparti la 0. Orice numar impartit la 0 nu se poate calcula. Ex: 1 : 0 -> nu se poate efectua deoarece 0 x 0 = 0

SFARSIT....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate