Trimite referat

Stiati ca ...

Sudoarea nu are miros; ea capata un miros neplacut ca urmare a interactiunii cu microbii de la suprafata pielii.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Nemetalele

Materie: Chimie
Accesari: 16.041
Download-uri: 2.690
Nota: 5.68 (1529 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Nemetalele
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 05 Ianuarie 2009

HIDROGENUL
Hidrogenul a fost descoperit, in anul 1776, de Cavendish. El l-a numit „are inflamabil”. In anul 1783, A.L. Lavoisier intra in compozitia apei si i-a dat numele de „hidrogen”(generator de apa ).


H H-1(ion negativ de hidrogen)
Acceptand un electron, hidrogenul capata stuctura electronica a gazului rar cel mai apropiat-Heliu.

Z=1 1p+
=>
A=2 1e-
Distributia electronilor pe straturi si substraturi:
K:1e- 1s1

Hidrogenul a fost descoperit de faimosul fizician englez Henry Cavendish, care era “cel mai bogat dintre invatati si cel mai invatat dintre bogati”,dupa cum spunea unul dintre contemporanii sai. Putem adauga ca era si cel mai meticulos dintre oamenii de stiinta.Se spune ca atunci cand Cavendish la o carte din propia-i biblioteca intotdeauna isi punea in locul ei cartea de vizita.Cel mai linistit dintre savanti,devotat in intregime cercetarii stiintifice,intotdeauna absorbit de stiinta,avea reputatia unui pustnic excentric.Ori acestea erau tocmai calitatile care faceau posibila deacoperirea noului gaz,hidrogenul El a facut descoperirea in 1766,iar in 1783 profesorul francez Charles a facut sa zboare primul balon cu hidrogen.
Hidrogenul a fost si pentru chimisti a descoperire pretioasa.El I-a ajutat sa descifreze structura acizilor si bazelor,aceste foarte importante clase de compusi chimici.El a devenit un reactor de laborator indispensabil pentru precipitarea metalelor din solutiile de saruri si pntru reducerea oxizilor metalici.Si daca am presupune ca hidrogenul nu a fost descoperit in 1766,ci , sa spunem o jumatate de secol mai tarziu ( astfel de lucruri s-ar fi putut intampla),progresul chimiei in teorie si practica ar fi intarziat prea mult timp.
Cand chimistii au inceput sa-l cunoasca indeajuns de bine si practicienii sa-l foloseasca pentru producerea de substante importante,acest gaz a atras atentia fizicienilor.Studiul lui le-a furnizat multe informatii care au imbogatit considerabil cunostintele stiintifice din acea vreme.
Aveti nevoie de inca o dovada ? In primul rand hidrogenul se solidifica la o temperatura mai mica decat alte lichide sau gaze (exceptie face heliul),la -259,1 C; in al doilea rand atomul de hidrogen i-a dat posibilitatea fizicianulului danez Niels Bohr sa emita o teorie a aranjarii electronilor in jurul nucleului atomic,fara de care sensul fizic al legii periodicitatii nu ar fi putut fi patruns.Aceste realitati au constituit baza altor foarte importante descoperi.
Astfel fizicienii au trecut stafeta rudelor celor mai apropiate prin meserie,astro-
fizicienilor,care studiaza structura si compozitia stelelor.Astro-fizicienii au stabilit ca hidrogenul este elementul numarul 1 in univers.Este componenta principala a
Soarelui,stelelor,nebuloaselor si <<umplutura>> de baza a spatiilor interstelare.
In spatiul extraterestru exista mai mult hidrogen decat toate celelalte elemente
chimice laolalta.Nu ca pe Pamant ,unde continutul sau se ridica la mai putin de 1%.Oamenii de stiinta considera hidrogenul punctul de plecare a unui lung sir de transformari al nucleului atomic,sir care a dus la formarea tuturor elementelor
chimice,a tuturor atomilor, fara exceptie.Soarele nostru si toate stelele sunt luminoase datorita reactilor termonucleare care au loc intre ele,implicand transformarea hidrogenului in helui,cu eliberarea unor cantitati imense de energie.Chimist proeminent pe Pamant,hidrogenul este si un chimist remarcabil in spatiul extraterestru.O alta propietate remarcabila a hidrogenului este aceea ca atomul sau emite radiatii avand o lungime de unda de 21cm.Aceasta este considerata o constanta universala pentru ca este aceeasi in tot Universul.Oamenii de stiinta si-au pus problema realizarii de comunicatii cu alte lumi locuite de fiinte superioare utilizand unde de hidrogen.Daca aceste lumi sunt cu adevarat locuite de fiinte superioare,ele trebuie sa aiba idee ce inseamna 21cm.

OXIGENUL

Oxigenul a fost obtinut, in anul 1771, de J. Priestley. In anul 1776, A.L. Lavoisier stabileste faptul ca oxigenul este unul din principalii componenti ai aerului atmosferic.

Oamenii de stiinta sint constienti de mai bine de 200 de ani de importanta si proprietatile extrem de benefice ale oxigenului. Oxigenul a fost descoperit ca element chimic in anul 1771 de catre englezul Joseph Priestly. Peroxidul de hidrogen a fost descoperit in 1818 de catre chimistul francez Louis Jacques Thenard, iar ozonul de catre Christian Friedrich Schonbein in anul 1840. Prima incinta hiperbarica a fost creata in 1879 de catre medicul francez J. A. Fontaine.Doctorii si oamenii de stiinta au inceput sa trateze anumite disfunctii si boli cu ajutorul oxigenului, de mai bine de 100 de ani. Afectiunile pielii au fost la inceput tratate cu ajutor...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Nemetalele
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate