Trimite referat

Stiati ca ...

Eucaliptul(Eucalyptus regnans) - raspandit mai ales in Australia, el este cel mai inalt copac din lume (150 m) si dupa bambus, are cresterea cea mai rapida. Anual se lungeste cu 3,5 m. Perioada de crestere dureaza cam 80 de ani, dupa care copacul se dezvolta doar in grosime. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Munti Appalachi

Materie: Geografie
Accesari: 8.854
Download-uri: 841
Nota: 6.30 (1491 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Munti Appalachi
Publicitate:

Trimis de
din 22 Mai 2009

Este cuprinsa intre campiile si podisurile centrale la vest si Campia Litoral Atlantica la est, desfasurandu-se in directia S-SV-N-NE, pe o lungime de 2000 km si cu o inaltime ce variaza intre 300 si 500 km, mai apropiata de tarm in partea nordica. Aceasta regiune montana este urmarea orogenezei hercinice din Paleozoic formandu-se pe locul geosinclinal cuprins intre un masiv vechi scufundat din spatial Atlanticului actual si prelungirea sudica a Scutului Canadian.

Clasificarea Appalachilor
Regiunea este alcatuita din munti vechi, puternic modelati de agentii externi, cu o altitudine medie de 1000 metri iar cea maixima depasind putin peste 2000 metri.Acest sistem montan coboara altitudinal spre fluviul Ohio prin intermediul Podisului Cumburland.

Desi in ansamblu, Appalachii reprezinta un sistem montan unitar , exista totusi diferentieri apreciabile intre stuctura fizico-geografica a celor trei sectoare principale transversale,Appalachi nordici,centrali si sudici.

Appalachii Nordici
Acestia se intind de la N-E de valea fluviului Hudson, pana la granita cu Canada, continandu-se si pe teritoriul acestui stat.Albia raului Hudson este larg dezvoltata, adanca, favorabila navigatiei.Appalachii nordici ocupa o pozitie centrala fata de muntii Adiromdacks, horst triunghiular cristalin, vechi si rezistent la eroziune si Piemontul Appalachian, straveche peneplena reanaltata ce coboara spre tarm in panta domoala.In acelasi timp, acest sector appalachian este compus din doua randuri de culmi orientate mai intai spre nord, apoi spre N-E.

Culmile vestice, denumite Muntii Verzi, se infatiseaza sub forma de cute paralele la sud, inalte pana la 1200 metri si ca un podis slab erodat la nord, catre granita cu Canada. Culmile estice alcatuiesc Muntii Alb, puternic fragmentati de eroziunea selectiva ca urmare a alternatiei de roci dure si friabile. Intre Green si White Mountains se intrerupe valea fluviului Connecticut, care se largeste mult catre sud. In acest sector muntii se apropie mult de linia tarmului care este extrem de fragmentat, prezentand multe fiorduri alungite si estuare largi cu ape adanci si numeroase insule de-a lungul lui....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Munti Appalachi
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate