Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Monologul

Materie: Romana
Accesari: 89.019
Download-uri: 10.305
Nota: 7.87 (6394 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Monologul
Publicitate:

Trimis de nnko
din 04 Iunie 2007

Monologul este un tip de discurs continuu in care nu se asteapta un raspuns.

Cuvantul monolog provine din grecescul monos= singur si logos= vorbire, asa dar monologul presupune vorbirea de unul singur, locutorul vorbeste despre sine sau cu sine.

Dimensiunile unui monolog sunt variate, spre deosebire de dialog, monologul nu are replici si nici un destinatar.

Monologul interior sau literar ajuta la caracterizarea unui personaj, poate reda gandurile, sentimentele etc, unui personaj spre a le aduce la cunostinta cititorului sau spectatorului.

Dialogul se poate desfasura in diverse situati atata timp cat exista minim un partener de dialog, pe cand monologul se desfasoara in situatii restranse.Specifice dialogului sunt interogatiile iar monologului exclamatiile.

Monologul este specific genului dramatic, mai rar genului epic sau liric.In genul dramatic o modalitate de realizare este solilocviul care se manifesta in prezenta sau absenta unui personaj si consta in verbalizarea propriilor ganduri.

Monologul propriu-zs este destinat unui grup de persoane si poate lua forma unei declaratii, unei confesiuni sau unei povestiri.

Principalele tipuri de monolog narativ sunt: monologul adresat, monologul interior, fluxul constiintei

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK