Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Miscarile Pamantului

Materie: Astronomie
Accesari: 47.686
Download-uri: 8.199
Nota: 5.20 (4125 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Miscarile Pamantului
Publicitate:

Trimis de aurel
din 03 Martie 2006

Miscarile Pamantului

Pamantul, satelitul sau natural Luna impreuna cu toate planetele din Sistemul Solar se invart in jurul celui mai mare astru din sistem – Soarele. Miscarea de rotatie a Pamantului in jurul Soarelui se numeste miscare de revolutie. Ea are loc pe o linie imaginara din spatiu, de forma apropiata unui cerc, usor turtit.

Aceasta drum prin spatiu al Pamantului se numeste orbita. Orbita Pamantului se numeste elipsa si semana cu un ou. Anul calendaristic este perioada de timp necesara Pamantului pentru a parcurge drumul sau complet in jurul Soarelui. Luna, care se invarte in jurul Pamantului parcurge un drum complet in jurul acestuia in 27 de zile si jumatate.

Pamantul se roteste in tot acest timp in jurul axei proprii, care uneste polii sai.Miscarea Pamantului in jurul axei proprii se numeste miscare de rotatie. O rotatie completa a Pamantului dureaza o zi, adica 24 de ore.

Luna se roteste si ea in jurul axei proprii, insa in 27 de zile si jumatate. Astfel Luna arata mereu aceeasi parte spre Pamant. Oamenii s-au orientat din timpuri stravechi dupa Soare si dupa Luna, pentru a masura durate de timp. Daca ceasurile zile le-au masurat dupa miscarea Soarelui, cu un bat infipt in pamant, zilele le-au numarat dupa fazele Lunii.

Astfel si-au facut primul calendar. In tara noastra primul calendar descoperit a fost facut de preotii daci la Sarmizegetusa, unde mai dainuie si astazi. Modul in care masurau timpul oamenii in antichitate.

SFARSIT.
...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK