Trimite referat

Stiati ca ...

Daca ridici usor picioarele in timp ce stai pe spate, nu te mai afunzi in nisip miscator.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Microsoft Word pentru Windows

Materie: Informatica
Accesari: 5.018
Download-uri: 70.124
Nota: 5.18 (1572 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Microsoft Word pentru Windows
Publicitate:

Trimis de cattaniut
din 02 August 2002

Prin tehnoredactare se intelege "pregatirea tehnica si grafica a unui manuscris inainte de a incepe operatia de tiparire". Astfel, asupra unui manuscris sunt aplicate o serie de operatii care permit obtinerea unui document cu calitati grafice superioare, lizibilitate, aspect placut, ansamblul acestor operatii formand procesul de tehnoredactare.

Tehnoredactarea realizata prin intermediul calculatorului poarta denumirea de tehnoredactare computerizata. Pentru a putea efectua o tehnoredactare computerizata sunt necesare doua componente: o componenta fizica (calculatorul) si o componenta logica (programul care realizeaza prelucrarea textului).

Componenta logica, programul, poarta denumirea de editor de texte si el trebuie sa asigure cateva functiuni elementare: alinierea automata a textului, stabilirea diferitelor tipuri de caractere, aranjarea textului in pagina etc. Editoarele de texte performante permit in plus combinarea textului cu imagini, stabilirea de antete si subsoluri, editarea de tabele, editarea de ecuatii, etc.Editorul de texte lucreaza cu documente. Documentul reprezinta ansamblul de texte, imagini, grafice, etc. apartinand aceleiasi lucrari, deci cu legatura logica intre ele.

Reguli de tehnoredactare
Pentru obtinerea unui document bun pentru imprimare trebuiesc parcursi mai multi pasi si, obligatoriu, trebuie sa fie respectate anumite reguli.

In primul rand trebuie sa fie definit continutul documentului sub forma unui manuscris. Pe baza acestuia se stabileste o schema de aranjare in pagina numita schema de tehnoredactare. Aici se stabilesc: formatul paginii, margini, numerotarea paginilor, fonturi folosite, incadrarea imaginilor, dimensiunea font, etc.

Tot aici se tine cont de regulile generale ale tehnoredactarii. Din cercetarile specialistilor s-a constatat ca lungimea unui rand nu trebuie sa depaseasca 66 de caractere. De asemenea s-a observat ca un text se citeste mai greu daca in el sunt folosite multe fonturi, de diferite marimi. Din aceasta cauza este important sa se foloseasca cat mai putine fonturi, avand insa grija ca aceasta sa nu dauneze aspectul grafic al lucrarii.

A doua etapa consta in introducerea efectiva a textului.
Dupa introducerea textului, urmeaza etapa propriu-zisa de tehnoredactare. In aceasta etapa textului introdus i se aplica o serie de transformari astfel incat el sa corespunda schemei de tehnoredactare. Tot acum se introduc in text eventualele imagini grafice.

Tehnoredactarea se realizeaza pe trei nivele:
nivelul document: se stabilesc caracteristici glabale (formatul paginii, marginile, antete si subsoluri);nivelul paragraf: in tehnoredactare prin paragraf se intelege textul cuprins intre doua coduri NewLine (ENTER).Acum se stabilesc caracteristicile paragrafului: tipul de caractere folosit, dimensiunea caracterelor, identari, deplasari spre interior, modul de aliniere al paragrafului;

nivelul caracter: se lucreaza asupra caracterelor din interiorul paragrafului pentru obtinerea unor efecte: cuvinte cheie,citate, sublinieri, ingrosari, inclinare, introducerea unor caractere speciale (sageti, figuri, forme speciale).

In etapa de tehnoredactare exista si operatii care nu se incadreaza in nici unuldincele trei nivele: incarcarea imaginilor, realizarea indexului, a cuprinsului.

In cursul tehnoredactarii trebiesc avute in vedere elementele prin care se caracterizeaza o portiune de text: font, stil de afisare, dimensiune caractere, efecte speciale, spatiul dintre caractere.

In mod asemanator, un paragraf se caracterizeaza prin: font, dimensiune, stil de afisare, aliniere (stanga, dreapta, centrat), indentare (deplasare spre interior/exterior) fata de marginea paginei, coloanei, cadrului, alineatul (pozitiv sau negativ), spatiul dintre liniile paragrafului spre interior sau exterior, spatiul de deasupra si de dedesuptul paragrafului, caracteristici suplimentare: incadrarea in chenar, umbrire, aranjarea pe coloane, tabulari.

Dupa terminarea tehnoredactarii urmeaza etapa de imprimare.
Elementele ecranului Word
Elementele specifice ferestrei editorului Word sunt:spatiul util al ferestrei: zona in care poate fi editat continutul unui fisier;zona de selectare: zona din dreapta spatiului util, care poate fi folosita pentru selectarea rapida a blocurilor de text;

pictograma: o pictograma este un simbol grafic, care permite efectuarea rapida a unei aplicatii: actionarea unei pictograme este echivalenta cu lansarea unei comenzi.

bara de butoane: un grup de pictograme prin intermediul carora pot fi efectuate operatii de acelasi tip sau pot fi prelucrate acelasi tip de elemente. Exista bare de butoane predefinite, a caror componenta nu poate fi modificata, dar utilizatorul poate crea noi bare de butoane. Barele predefinite pot fi afisate/ascunse validand/invalidand optiunea corespunzatoare din fereastra Toolbars afisata la lansarea comenzii View.

Forma pictogra...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Microsoft Word pentru Windows
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate