Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Metabolismul materiei vii

Materie: Biologie
Accesari: 5.895
Download-uri: 956
Nota: 5.64 (1661 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Metabolismul materiei vii
Publicitate:

Trimis de andreyutzap
din 21 Ianuarie 2011

Prin metabolism se intelege totalitatea transformarilor biochimice si energetice care au loc in tesuturile organismului viu.Metabolismul constituie functia fundamentala a vietii si reprezinta schimbul permanent a vietii si reprezinta schimbul permanent de substante si energie dintre organism si mediu.Incercarea metabolismului determina moartea organismului.

Metabilismul este un proces complex,care are la baza doua procese opuse:
-catabolism-totalitatea proceselor chimice de degradare a substntelor din organism;se produce in special ruperea legaturilor dintre atomii de carbon,din moleculele diferitelor substante;acest tip de reactii este insotit de eliberare de energie (reactie exoterma).

-anabolism-procesele chimice de biosinteza a substantelor ce intra in alcatuirea materiei vii.Reactiile anabolice se caracterizeaza prin consum de energie si se numesc reactii endergonice (reactii endoterme).

Energia necesara proceselor de biosinteza provine in cea mai mare parte din desfacerea legaturilor macroergice ale diferitilor compusi.

In functie de capacitatea de producere a energiei,organismele se impart in :
-autotrofe (greaca autos=insusi; trophe=hrana) -organisme care isi sintetizeaza substantele organice necesare,prin procesul de fotosinteza si chemosinteza....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK