Trimite referat

Stiati ca ...

Se cunosc pe glob in total circa 1.100 de vulcani noroiosi.

› vrei mai mult
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Mecanica

Materie: Fizica
Accesari: 17.152
Download-uri: 4.459
Nota: 5.52 (1320 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Mecanica
Publicitate:

Trimis de anca_pretty_girl
din 15 Iunie 2005

MECANICA


Isaac Newton a pus bazele teoretice ale mecanicii clasice,continuand opera lui Galileo Galilei.
Mecanica este ramura fizicii care se ocupa cu miscarea corpurilor materiale si cu fortele care determina miscarea.Cand impingem sau tragem un corp spunem ca exercitam o forta asupra lui.Forta de care ne dam seama, zi de zi, este forta de atractie gravitationala exercitata asupra fiecarui corp fizic de catre pamant.Ea este numita greutatea corpului.Fortele gravitationale pot actiona in spatiu de la distanta, fara contact direct.
Mecanica este impartita in trei parti:DINAMICA, CINEMATICA,STATICA
DINAMICA
Este partea mecanicii care include atat studiul miscarii cat si cel al fortelor care produc miscarea.In sens larg, dinamica include aproape toata mecanica.Acceleratia centrului de greutate al unui corp coincide cu acceleratia unui punct material de masa egala cu cea a corpului.Lega gravitationala a fost descoperita de NEWTON.Legea gravitatiei a lui NEWTON poate fi enuntata astfel:orice particula de materie din univers atrage orice alta particula cu o forta care este direct proportionala cu produsul maselor particulelor si invers proportionala cu patratul distantei dintre ele.

CINEMATICA
Este ramura mecanicii,in care pentru descrierea miscarii sunt folosite metode matematice fara a lua in calcul fortele si masele sistemului.Miscarea poate fi definita ca o modificare continua a pozitiei.Miscarea completa este cunoscuta daca stim cum se misca fiecare punct al corpului.Pozitia unui mobil este precizata prin proiectile lui pe cele trei axe ale unui sistem de coordonate ortogonale.Pe masura ce mobilul se misca de-a lungul unei traiectorii din spatiu, proiectile lui se misca in lungul celor trei axe.Miscarea rectilinie, este miscarea unui mobil in lungul unei drepte
STATICA
Este acea parte a mecanicii care trateaza cazurile particulare in care acceleratia este zero si studiul sistemelor de forte echivalente si al conditilor de echilibru.
ISAAC NEWTON a formulat principile fundamentale ale mecanicii clasice, care sunt admise ca postulate deoarece nu au putut fi dovedite pe cale toretica sau experimentala.


...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Mecanica
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate