Trimite referat

Stiati ca ...

Cel mai lung fluviu din America este Amazonul. Acesta masoara 6.400 km lungime si are o suprafata de 7.050.000 de km patrati. Faptul ca are o suprafata mai mare decat Nilul creeaza confuzii, unele masuratori ale Amazonului de la izvoare sugereaza insa o mai mare lungime a acestuia.

› vrei mai mult

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Reusesti sa termini de citit o carte inceputa mai demult. Deja te gandesti la urmatoarea carte pe doresti sa o citesti.

› vrei zodia ta
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.Masivul Mont Blanc

Materie: Geografie
Accesari: 4.657
Download-uri: 350
Nota: 5.05 (1207 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9Download Referat - Masivul Mont Blanc
Publicitate:

Trimis de Aurel
din 18 Iulie 2008

Mont Blanc este un masiv de granita al Alpilor, care, atinge in teritoriul francez inaltimea maxima, respectiv 4180 m. inaltime, Muntele Blanc.

Masiv cristalin constituit din roci vechi de granit, el este impartit intre Franta, Italia si Elvetia.Versant italian al Mont BlancMasiv impozant, el se intinde pe o lungime de 45 Km, avad o latime de aproximativ 12 Km.

Masivul Mont Blanc este orientat de la SE la NE si formeaza o bariera aproape de netrecut intre valea franceza a raului Arve, unde este situat orasul Chamonix si valea inalta a raului Aoste.El apare ca un foisor peste intrega regiune Savoia si domina, impozant, toate culmile inconjuratoare.

Chamonixeste un oras situat in sud - estul Frantei, fiind capitala departamentului Haute Savoie.Orasul este o statiune montana de renume international in care se practica, pe scara larga, alpinismul si sporturile de iarna. Localitatea este situata in valea inalta a fluviului Arve la o altitudine de 1307 m., ea fiind situata putin in amonte de intrarea in Tunelul rutier Mont Blanc, la poalele muntelui Midi, 3842 m, de care este legat printr - un teleferic. Acesta este singurul din lume situat la o asa de mare inaltime.Chamonix - vedere generalaExista si alte teleferice si o cale ferata electrica,ea mergand pana la Marea de gheata.Situat la rascrucea drumurilor spre Italia si Elvetia , Chamonix traieste din turismul estival si cel de iarna si din alpinismul pentru care statiunea este echipata in mod special.

Tot aici se afla si sediul Scolii Nationale de schi.

Orasul Chamonix - Mont - Blanc era locuit, in 1990, de 10100 locuitori.

Un alt reper important al masivului Mont Blanc este valea raului Aoste.Valea raului AosteRegiune autonoma, situata in NV Italiei, ea se intinde de - a lungul frontierelor franceza si italiana.

Val d - Aoste ocupa 3262 KM patrati si cuprinde 118239 de locuitori. Este situata intre masivul Mont Blanc, la V, Muntii Cerveni si Rose, la N si masivul Marele Paradis, la S.

Val d - Aoste, este un drum de trecere foarte frecventat. Turismul, si in special cel de iarna, constituie una din principalele resurse ale acestei regiuni muntoase. Populatiile autohtone care vorbesc un dialect franco - provensal au obtinut in 1948 statut de regiune autonoma si recunoasterea limbii franceze ca limba oficiala, alaturi de limba italiana.

Activitatile industriale ca siderurgia si electrochimia, alaturi de cele turistice au atras mana de lucru ieftina provenita din Peninsula.

Principalele varfuri muntoase ale Masivului Mont Blanc sunt : Croixde Bonhomme - 2412 m la SV; Seigne, 2516 m, intreFranta si Valea Venz din Italia; varful Ferret, 2537 m, intre Italia si Elvetia si varful Balme, 2295 m, intre Elvetia si Franta.

Varful BalmeDe - a lungul acestui circuit sinuos, care poate fii strabatut in 9 zile, exista numeroase refugii.

Masivul reprezinta o asimetrie evidenta intre versantul italian care este foarte abrupt si versantul elvetian si, mai ales cel francez, care sunt acoperite de numeroase circuri glaciare , cum ar fi Marea de

Gheata.Ghetar in masivul Mont BlancMont Blanc a fost cucerit prima oara in 1786 de 2 alpinisti amatori, doctorul Michel Paccard si ghidul Jacques Balmat.Un an mai tarziu, cu mijloace si echipamente la fel de precare , Mont Blanc a fost escaladat si cucerit de fizicianul si naturalistul genovez Horace Benedict de Saussure.Furtuna pe Mont BlancEscaladarea varfului pe cai normale necesita multa rabdare dar nu prezinta mari dificultati deoarece masivul este dotat astazi cu numeroase refugii si locuri de popas. Totusi, altitudinea ridicata si brutalitatea imprevizibila a intemperiilorau impus, amatorilor, obligativitatea prezentei unui ghid.

Compania ghizilor din Chamonix si Scoala militara existente aici si - au cucerit deja un renume care nu se limiteaza la cercul restrans al alpinistilor de elita, ci s - a impus in intrega lume. Pentru simpli turisti crestele muntilor sunt posibil de vizitat datorita unui teleferic rapid care leaga orasul Chamonix de satul italian Entreves.

Un alt punct important de referinta al masivului Mont Blanc este tunelul rutier Mont Blanc situat la 1300 m altitudine si avand olungime de 11600 m. El a fost construit intre 1959 si 1965 si leaga orasele Geneva si Turin.

Telefericul situat la cea mai mare altitudine din lumeTour de Mont Blanc

...

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Download Referat - Masivul Mont Blanc
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate