Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Magie si superstiti

Materie: Diverse
Accesari: 6.747
Download-uri: 888
Nota: 5.09 (2210 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Magie si superstiti
Publicitate:

Trimis de mihai steffy
din 26 Iunie 2013

Desi nu exista dovezi concrete pentru superstitii, ele se bucura de credibilitate si sunt din ce in ce mai prezente in viata noastra.

Superstitiile sunt specific umane si nu sunt influentate de nivelul intelectual, ci mai degraba de educatie (nu de lipsa ei) si de personalitate. In momentul in care isi doreste ceva foarte mult, omul este dispus sa creada si sa incerce sa satisfaca aceste credinte, sa verifice prin intermediul unora anumite aspecte ale reusitei lui.

Superstitiile sunt o mostenire din paganism, in care se practica pe scara larga, prezicerile si invocarile magice ale puterilor suprafiresti, din convingerea ca zeii pot fi siliti prin anumite cuvinte si gesturi, sa comunice viitorul si sa vina in ajutorul celor care ii cheama.
Superstitia, , apare ca o credinta primitiva, bazata pe ramasite ale magiei , pe conceptii retrograde, neconforme cu nivelul cunoasterii stiintifice, pe admiterea fortei spiritelor bune si rele, a miracolelor, farmecelor, vrajilor, semnelor prevestitoare, numerelor fatidice etc....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK