Trimite referat
Referatele si lucrarile oferite de Clopotel.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Lupta de la Baia

Materie: Istorie
Accesari: 3.852
Download-uri: 370
Nota: 6.25 (948 note)
Am probleme cu acest referat!

1 2 3
4 5 6
7 8 9


Download Referat - Lupta de la Baia
Publicitate:

Trimis de Mihaela_love159
din 14 August 2009

Mateias, fudulul rege al Ungariei, hotari sa-l inlature pe Stefan cel Mare de la domnie. Intra in Moldova cu o oaste mare, lacoma de pradaciuni. Regele aduce cu el si pe un moldovean care nu vorbea decit ungureste pe nume Berindei, pe care vroia sa-l puna domn in lucul lui Stefan.

Ungurii inaintau prin Moldova fara de graba, pradind tara „pe indelete", prefacind in cenusa tirguri si sate, ucigind sau luind cu ei in robie copii si mame, tineri si batrini.

Stefan ii ataca pe unguri in orasul Baia. Era noapte. Ostasii unguri dormeau. Atunci, la porunca lui Stefan orasul fu aprins din toate partile. Casele de lemn, stogurile de fin, carele de razboi totul lua foc intro clipita. Orasul semana cu un rug urias... Ca un fulger intra peste cotropitori Stefan cu oastea sa. Chiotele ostenilor lui baga groaza in dusmani.

Ungurii ametiti de somn o rupsera de fuga.
In fruntea lor fugea regele Mateias.
Batalia de la Baia, dintre ostile lui Stefan si cele ale
regelui Ungariei, Matei Covrin, a avut loc in noaptea
de 14 spre 15 decembrie 1467....

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!
X

Raporteaza-ne problema !

Te rugam sa ne spui ce problema ai intampinat cu acest referat. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de referate online din Romania. Iti multumim pentru sprijinul acordat!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK